Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Attraktiv profil på LinkedIn

Attraktiv profil på LinkedIn

I dagens digitala samhälle så blir det mer och mer viktig att ha en bra profil på sociala medier, främst då yrkesnätverket LinkedIn som oftare och oftare används vid rekrytering. Det innebär att det ger dig en extra fördel vid ansökan genom att ha en uppdaterad och informativ profil där.

Om du inte redan har en profil är det att rekommendera att du skapar en men att bara ha en LinkedIn-profil i sig gör ingen skillnad. Du behöver se till så att din profil innehåller den information som en arbetsgivare efterfrågar.

Tips som hjälper dig att förbättra din profil

 1. Se till så att din bild visar dig i ett seriöst sammanhang.
   
 2. Fyll i en beskrivande rubrik under ditt namn. Rubriken bör beskriva din nuvarande situation och kan vara antingen din titel eller information om att du söker nya utmaningar.
   
 3. Skriv en kort sammanfattning om din yrkesbakgrund.
   
 4. Beskriv dina arbetsbeskrivningar kortfattat. Blir de för långa slutar läsaren att läsa.
   
 5. Har du speciella kompetenser eller kunskaper? Lista dem via LinkedIns verktyg. De gör så att din profil blir mer sökbar och du ökar dina möjligheter att matchas mot en framtida arbetsgivare. 
   
 6. Om du får en professionell komplimang gällande din yrkesroll, be att personen gör den som en rekommendation på din profil! Din profil blir mer trovärdig och återigen så ökar du dina chanser till matchning i en rekrytering.

Digital rekrytering

Håll koll på din digitala profil