Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Tips och råd

Tips och råd till dig som är arbetssökande

När du söker nytt jobb är det mycket att tänka på och det finns många sätt att göra dig själv så intressant för en arbetsgivare som möjligt. Här nedan har vi samlat tips och råd för hur du kan spetsa din ansökan och få ditt drömjobb!

Om du är anmäld hos Arbetsförmedlingen kan du prata med din handläggare om att få ta del av Hermods Stöd och matchning, Yrkessvenska, Yrkes- och studieförberedande moduler  eller Introduktion till arbete för ytterligare hjälp med ditt arbetssökande.

Se även några av våra deltagare beskriva vilken hjälp de fått av oss på Hermods!

Lars-Erik fick hjälp inför intervjun

Oksana hittade drömjobbet!

Aso slipade sina ansökningshandlingar

Få tips om hur du skriver bästa CV:t

CV-tips

Är du på jakt efter nytt jobb? Ditt CV är det första arbetsgivare ser från dig och de ägnar det väldigt lite tid. Här får du tips på hur du vässar ditt CV.

Spetsa ditt personliga brev

Personligt brev

Få arbetsgivaren att vilja träffa dig via ditt personliga brev. Hermods ger dig tipsen på hur du bäst formulerar ditt personliga brev.

Visa ditt bästa jag på intervjun!

Intervjutips

Hur förbereder man sig på bästa sätt inför en anställningsintervju? Kom väl förbered och visa ditt bästa jag med våra tips.

Bli attraktiv för digital rekrytering

Attraktiv profil på LinkedIn

Digital rekrytering ökar och genom att ha en bra och uppdaterad profil på yrkesnätverktyget LinkedIn ökar du dina chanser till jobb.

Dra nytta av kraften i ditt nätverk

Skapa nätverk

Att skapa och underhålla sina personliga och professionella nätverk blir viktigare och viktigare i dagens rekryteringsprocess. Utvärdera, utvidga, underhåll och utnyttja dem för att få drömjobbet.

Lär känna de olika anställningsformerna

Olika anställningsformer

Frilans, vikariat eller fast anställd? Vad skiljer egentligen de olika anställningsformer åt? Här hittar du förklaringarna så att du blir väl förberedd för ditt nya arbete.