Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Abdelbari Ahmad

Drömmer om att arbeta som målare

Namn: Abdelbari Ahmad
Ålder: 27 år
Studerar: Arbetsmarknadsutbillning på Hermods


Abdelbari Ahmad kom till Sverige för två år sedan från Syrien. Han är bosatt utanför Västerås men pendlar till Göteborg för att gå en arbetsmarknadsutbildning inom måleri på Hermods.
 

Abdelbari Ahmad studerar arbetsmarknadsutbillning på Hermods
 


Varje dag är som en arbetsdag här. Vi varierar med både praktik och teori inom måleri. Lärarna är mycket bra och stöttar oss i allt. 
Abdelbari är 27 år och kommer från Syrien. I hemlandet arbetade han som målare och vill fortsätta inom samma yrke. På arbetsförmedlingen blev han rekommenderad att gå en arbetsmarknadsutbildning på Hermods i Göteborg.  Abdelbari bor utanför Västerås men det långa avståndet var inget problem för honom. 
 
- Jag vill arbeta som målare här i Sverige så avståndet spelar ingen roll. Denna utbildning är bra då jag både får lära mig det svenska yrkesspråket och mer praktiska moment inom måleri som är mer vanligt här, berättar Abdelbari.
 
Arbetsmarknadsutbildning inom måleri på Hermods innebär att deltagaren är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna delta. Målet är att deltagaren ska få fördjupning och bredd i yrket som lättare leder till en anställning. 
 
- Varje dag är som en arbetsdag här. Vi varierar med både praktik och teori inom måleri. Lärarna är mycket bra och stöttar oss i allt. Vi är som en liten familj här då många av deltagarna är invandrare. Vi har också SFI-undervisning två gånger i veckan när en lärare kommer ut och har lektion, vilket är bra. 
 
Abdelbari berättar att han känner sig mer och mer redo för att komma ut i arbetslivet. Han har varit på Hermods sedan juli 2017 och i november ska en gymnasieskola som är behörig och har avtal med arbetsförmedlingen göra en validering för att se om han är redo att komma ut i arbete. 

- Jag har lärt mig mycket och jag drömmer om att få ett målarjobb här i Göteborg, säger Abdelbari.