Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Saeed Mohammed

Trivs med sina lärare 

Namn: Saeed Mohammed
Ålder: 27 år
Studerar: Arbetsmarknadsutbillning på Hermods


Saeed Mohammed är 27 år och kommer från Eritrea och går nu en arbetsmarknadsutbildning inom måleri på Hermods i Göteborg. Han är hoppfull om att få ett arbete i framtiden.

Saeed Mohammed studerar arbetsmarknadsutbillning på Hermods
 

 Det bästa med Hermods är lärarna och att de har fått mig att tycka teori är roligt, vilket jag inte gjorde innan. Det är en bra kombination mellan det praktiska och teoretiska på utbildningen.
 
Saeed har bott i Sverige sedan 2015 och bor nu i Göteborg. Han arbetade som målare i sitt hemland och blev tipsad av arbetsförmedlingen att söka sig till Hermods arbetsmarknadsutbildning i Angered. 

Vad är det bästa med att läsa en arbetsmarknadsutbildning på Hermods? 
- Det bästa med Hermods är lärarna och att de har fått mig att tycka teori är roligt, vilket jag inte gjorde innan. Det är bra en kombination mellan det praktiska och teoretiska på utbildningen.

Han berättar att han trivs bra med de andra deltagarna på utbildningen och att lokalerna är fina att arbeta i. 

- Vi är många duktiga målare på utbildningen och man lär sig mycket av varandra. Vi har en fin gemenskap där många kommer från olika länder.

Saeed berättar att han är hoppfull om att få arbete efter ut bildningen och att han ser framemot valideringen. Han har gjort en fyra veckors praktik på ett måleriföretag och han berättar att det kändes mycket bra.   

Två dagar i veckan kommer en SFI-lärare ut och undervisar deltagarna i svenska, vilket Saeed uppskattar. 

- Jag tycker våra SFI-lärare är fantastisk. Hon engagerar oss och får svenska att bli enklare att förstå.
 
Har du några andra tips för att lära sig svenska?
- Jag tror viljan är viktigast. Sedan utöver SFI tror jag att det är bra att gå på språk-café. Ett tips är att fråga mycket och våga be en person som du inte förstår att upprepa frågan.

Har du något favorituttryck på svenska?
- ”Allt blir bättre”. Jag tycker det stämmer för ju längre jag bott i Sverige ju bättre känns det.