Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Fredrik Axell

Stortrivs med att arbeta som lärare

Namn: Fredrik Axell
Ålder: 42 år
Lärare
 

Fredrik Axell arbetar som målerilärare på Hermods Arbetsmarknadsutbildning i Angered. Han har arbetat många år som målare både som anställd och egenföretagare. När han blev kontaktad av Hermods för ett år sedan att arbeta som lärare tvekade han inte att testa på en ny roll.

Fredrik Axell arbetar som målerilärare på HermodsJag älskar måleri och har mycket erfarenhet så det har inte varit svårt att lära ut. Det är var såklart mycket nytt i början men det är inspirerande med  nya utmaningar

 


Fredrik berättar att han tycker att en Arbetsmarknadsutbildning är ett bra sätt att få ut människor i arbete.

- Det är ett bra system där deltagarna få komplettera kunskaper framförallt inom det teoretiska.

 Vad är roligaste med att vara lärare?
- Det är kul att undervisa och lära ut men det är extra roligt när en deltagare har fått arbete. Då får man en skön känsla i kroppen. Jag har också en väldigt fri roll vilket passar mitt sätt att arbeta. 

När Fredrik inte arbetar ägnar han mycket fritid åt idrott. Han är tränare för ett innebandylag som han tränar fyra gånger i veckan. Tränarrollen har bidragit till att han är bekväm med undervisa för deltagarna. 
 
Vad är responsen från deltagarna? 
- Vi har väldigt många nöjda deltagare och många är positivt inställda till vår utbildning. 

Varför ska deltagare välja Hermods?
- Vi lärare har stor erfarenhet och det vi lär ut är förankrat med arbetslivet. Det är en bra gemenskap mellan oss lärare och deltagare vilket bidrar till en familjär känsla.