Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Daana Aziz

Fick jobb via Hermods Stöd och matchning


Namn: Daani Aziz
Ålder: 41 år
Deltagit i: Stöd och matchning Göteborg


Daana Aziz från Irak har bott i Sverige i drygt ett år och har nu fått jobb på ett bemanningsföretag efter att han gått på Hermods Stöd och Matchning i Göteborg. 


Daana Aziz deltog i Hermods stöd och matchning


Trots att jag saknar utbildning så lyckades Hermods hjälpa mig att få jobb. Jag är mycket nöjd över att jag gått på Hermods Stöd och matchning i Göteborg. 

Daana Aziz är 41 år gammal och kommer från Irak. I hemlandet arbetade han mestadels i matvarubutik och han flyttade till Göteborg med sin fru för lite mer än ett år sedan. Daana har ingen tidigare utbildning och talar begränsad svenska. 

- Det är tufft i början när man varken har utbildning eller kan språket, berättar Daana.


Fick jobb på ett bemanningsföretag
 

Efter en längre tids arbetslöshet blev Daana inskriven på arbetsförmedlingen och blev rekommenderad att gå på Hermods Stöd och Matchning i Göteborg med extra språkstöd. Efter att fått hjälp med att utforma CV och personligt brev fick Daana sedan kontakt med ett bemanningsföretag efter att hans handledare presenterat honom på ett rekryteringsevent som Hermods anordnade.
 
- Efter intervjun fick jag jobb som lagerarbetare på OnePartnerGroup. Jag arbetar nattskift på olika företag där jag bland annat sorterar och packar varor. 

Daana har nu arbetat för OnePartnerGroup i tre månader och tycker om sitt arbete. 

- Jag trivs bra med mitt jobb. Det är kul att få gå till ett arbete och få in en inkomst. Min chef säger att jag är perfekt för rollen, vilket såklart är kul att höra, säger Daana. 


Vad har Hermods hjälpt dig med?
- De har hjälpt mig med CV, personligt brev och framförallt språket. Min handledare kunde prata kurdiska vilket hjälpte mig otroligt mycket då min svenska inte är så bra. Trots att jag saknar utbildning så lyckades Hermods hjälpa mig att få jobb. Jag är mycket nöjd över att jag gått på Hermods Stöd och Matchning i Göteborg.