Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Dahin Omar

Med sikte på jobb


Namn: Dahin Omar
Ålder: 36 år
Deltagit i: Stöd och matchning Göteborg
 

Dahin flyttade till Sverige med sin familj från hemlandet Somalia 2012. Han arbetade två år som lokalvårdare innan han blev arbetslös. Efter en längre tid som arbetslös började han på Hermods Stöd och Matchning i Göteborg.   

Dahin Omar deltog i Hermods stöd och matchning

Jag har varit arbetslös länge och har haft svårt att få intervjuer. Direkt när jag började på Hermods fick jag gå på ett flertal arbetsintervjuer

 
 36 – åriga Dahin är i grunden elektriker och började arbeta som lokalvårdare när han flyttade till Göteborg. Efter att han arbetat där i två år blev han arbetslös och har sedan dess haft svårt att få ett jobb.

 

Ser positivt på framtiden 

Dahin började tillslut på Hermods Stöd och Matchning för att få hjälp och stöd med sitt jobbsökande. 
 
- Jag trivs jättebra med min handledare som hjälpt mig att utforma ett bra CV och att söka olika tjänster som passar min erfarenhet, säger Rahin Omar. 
 
Sedan starten på Hermods i slutet på 2017 har Dahin fått gå på ett flertal intervjuer och han känner att han är nära ett jobb. 
 
- Senast hade jag en intervju på en vårdcentral här i Göteborg. Jag känner att jag är mycket nära att få ett arbete nu. 
 
Dahin berättar att han utvecklat sin sociala sida och våga ta för sig mer under arbetsintervjuer än tidigare. Han berättar att det svenska språket har varit ett problem tidigare men att han även där känner sig tryggare. 
 
- Det svenska språket är svårt men jag och min familj har börjat komma in bättre i det svenska samhället. Vi trivs bra i Sverige och människorna här är trevliga.