Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jovmana Soveidan

Så gjorde Jovmana för att få sitt drömjobb

Namn: Jovmana Soveidan
Ålder: 47 år
Deltagit i: Stöd och matchning på Hermods i Malmö. 

Jovmana Soveidan deltog i Hermods stöd och matchning
Jag kommer alltid att vara Hermods evigt tacksam för deras stöd.

 

 Jovmana har alltid brunnit för att hjälpa andra människor.  Hon har efter många års letande fått sitt drömjobb som hälsovägledare för nyanlända kvinnor via Hermods Stöd och Matchning. 
–  Det känns bra att kunna ge tillbaka till samhället och få hjälpa andra, säger hon.

Jovmana flydde till Sverige som 16-åring på grund av det dåvarande kriget i hemlandet Libanon. Den första tiden var tuff för Jovmana då hon kom ensam till Sverige och var helt ensam om att ha slöja i skolan. Hon kom ändå snabbt in i samhället, lärde sig språket och har jobbat både som elevassistent och i matvarubutik sedan dess. I dag är Jovmana 47 år gammal och bor tillsammans med sin man i Malmö. 

För drygt två år sedan hamnade hon i arbetslöshet vilket var tufft då hon inte lyckades komma igenom i den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden. Jovmana gick arbetslös i över två år tills hon fick ett genombrott med hjälp av Hermods och tjänsten Stöd och Matchning.

Fick hjälp med sitt CV
Jovmana Soveidan började på Hermods arbetsförmedlingstjänst Stöd och Matchning. Där fick hon hjälp med allt från att skriva och förbättra sitt CV, öva på intervjuer samt att kartlägga yrken som passade hennes personlighet och mål. 

Hermods har ett brett samarbete med olika företag. De hjälper till med företagens rekryteringsbehov och erbjuder arbetssökande praktiktjänster. Ett av företagen som Hermods har ett samarbete med är ”Kick off by FC Rosengård”,  ett projekt inom fotbollsklubben FC Rosengård där man jobbar med kvinnor som deltar i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag för att integrera nyanlända kvinnor i arbetslivet. 

Hjälper nyanlända kvinnor till arbete
Genom Stöd och Matchning på Hermods fick Jovmana de verktyg hon behövde för att bli mer självsäker och ta klivet ut i arbetslivet. I dag arbetar hon inom Kick off by FC Rosengård och hjälper nyanlända kvinnor som är i behov av den stöttning hon själv behövde innan hon fick jobb.

– Jag har ju varit i en liknande sits där självförtroendet och självkänslan varit låg. Jag vet hur dessa kvinnor känner och kan därför hjälpa dem på ett bra sätt. Det känns bra att kunna ge tillbaka till samhället, att få hjälpa andra och bidra till att fler nyanlända kvinnor kommer ut i arbete, säger Jovmana.

Hon berättar att hon fick många bra tips och mycket stöttning från sina handledare för att stärka sitt självförtroende. 
– Jag kommer alltid att vara Hermods evigt tacksam för deras stöd.