Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Lidia Hanna

Hermods ordnar jättebra träffar för arbetssökande, Hermods Pop Up, ett event där arbetssökande och företag som rekryterar kan träffas.

Namn: Lidia Hanna

Deltagit i: Stöd och matchning på Hermods i Stockholm

Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Genom min handläggare på Arbetsförmedlingen 2014. Jag valde själv Hermods för att det var närmsta skolan från mitt hem, vilket var väldigt bekvämt. 

Berätta lite om din tid på Stöd och matchning hos Hermods?

Det har varit jättebra under min tid hos Hermods. Jag fick mycket hjälp och utvecklades i mitt arbetssökande, lärde mig att använda dator och fick hjälp med att söka jobb via internet. 
Jag visste inte alls hur jag skulle presentera mig för arbetsgivare utan det lärde jag mig på Hermods och det gick ju jättebra för mig. Jag jobbar idag på Hermods, min chef Nina är underbar och mina kollegor är fantastiska. Tillsammans hjälper vi deltagare att söka och hitta jobb.

 Det bästa är att Hermods erbjuder alla tjänster. Det finns tjänster och stöd som man som arbetssökande kan få och som hjälper en att få ett jobb.

 

 

 

Är du nöjd med din tid på Hermods Stöd och matchning?

Jag är jättenöjd. Alla på Hermods är fantastiska och det finns bra handledare som är väldigt hjälpsamma, kärleksfulla och stöttar en. Jag rekommenderar Hermods till alla jag känner!

Vad gör du idag?

Jag jobbar idag med Stöd och matchning på Hermods och med våra deltagare. Jag jobbar bland annat med att tolka på arabiska och syriska, samtidigt som jag hjälper deltagare att använda dator och mycket annat som är relaterat till att söka jobb. Jag trivs mycket bra på min arbetsplats!

Vad var det bästa med Hermods?

Det bästa är att Hermods erbjuder alla tjänster. Det finns tjänster och stöd som man som arbetssökande kan få och som hjälper en att få ett jobb. 
Sedan ordnar Hermods jättebra träffar för arbetssökande, vi har något som heter Hermods Pop Up som är event där arbetssökande och företag som rekryterar kan träffas. Många av våra deltagare har fått jobb via Hermods Pop Up.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att hjälpa deltagare med allt som de kan tänkas fråga om. Till exempel hur man gör saker i Sverige, kontakt med Myndigheter, Försäkringskassan och andra vardagliga saker. Sedan trivs jag med att få hjälpa mina kollegor och jag har lärt mig så mycket av dem och min chef Nina. Alla är så ödmjuka, vi lär av varandra och tillsammans utvecklas vi för att bli ännu bättre. Vi är som en familj. Tillsammans motiverar vi deltagare att våga ta för sig och våga prata även fast man inte kan språket så bra och vi uppmuntrar alla att dem kan! 

Hur känner du för framtiden?

Jag vill jobba på Hermods i framtiden och det är en stor ära för mig att få jobba på Hermods. Jag är jättenöjd att jobba här och vill tacka min handledare Inger som rekommenderade mig till min chef Nina så att jag fick jobb på Hermods.

Vad gör du när du inte jobbar, har du några speciella fritidsintressen?

På min fritid umgås jag med min familj och hjälper mina barn med deras läxor. Sedan gillar jag att träffar vänner, promenera, läsa böcker, lyssna på musik och dansa. På söndagar är jag ledare på en söndagsskola. Där lär jag barn bibeln och vi sjunger tillsammans, det tycker jag är mycket roligt!