Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Maab Mahammedali

Så fick hon sitt drömjobb


Namn: Maab Mahammedali
Ålder: 27 år
Deltagit i: Stöd och matchning Göteborg


Maab från Sudan har en universitetsexamen inom Geovetenskap från hemlandet, men visste inte hur hon skulle söka jobb när hon kom till Sverige. Hon blev inskriven på Hermods Stöd och Matchning och har nu fått jobb som utbildningsassistent inom geovetenskap vid Göteborgs universitet. 


Maab Mahammedali deltog i Hermods stöd och matchning

 

Hermods granskade min kompetens så att mitt CV och personliga brev blev rätt när jag skulle söka jobb. De gav mig bra handledning och hittade olika jobb som passade min utbildning.  
Maab Mahammedali kommer från Sudan och har endast bott i Sverige i nio månader men pratar redan mycket bra svenska. Hon är utbildad inom geovetenskap som innebär huvudsakligen att studera jordklotet, dess historia och dess fysiska förhållanden.  

- Jag har studerat SFI och jag läser svenska varje dag för att bli ännu bättre. Jag har en bra utbildning från mitt hemland men jag hade problem med hur man sökte jobb här i Sverige. 

Maab hade problem att hitta jobb. Hon sökte runt på internet och hittade Hermods Stöd och Matchning. Hon skrev in sig på arbetsförmedlingen och fick sedan gå på Hermods Stöd och Matchning. Hermods hjälpte henne direkt att kartlägga vilka arbeten som passade henne. 

- Hermods granskade min kompetens så att mitt CV och personliga brev blev rätt när jag skulle söka jobb. De gav mig bra handledning och hittade olika jobb som passade min utbildning. 
 
Hon fick sedan gå på intervju och idag har hon fått anställning som utbildningsassistent inom institutionen för geovetenskap vid Göteborg universitet. 

Hur känner du för att börja på det nya jobbet?
- Jag är superexalterad. Det skall bli så kul att börja jobba med något som jag brinner för. 
 
Är du nöjd över att du valde Hermods Stöd och Matchning?
- Supernöjd! Handledarna var fantastiska och jag har nu ett drömjobb - mycket tack vare dem.