Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Maj hittade sitt drömjobb

Majsan 63 år hittade äntligen sin matchning

- Jag älskar att jobba med barn, så jag pratade med Bilda. Om deras äldsta vikarie är 80 år så har jag några år kvar, sa Maj då, eller Majsan som hon kallas. Det beslutet gjorde att hon tog sig till intervju på Bilda och nu är anställd vikarie.Majsan fick jobb via Hermods stöd och matchning

Det var på ett PopUp event i september som Stephanie på BILDA personalmäklarna berättade att deras äldsta anställda är 80 år. Maj som är 63 år sken upp och bestämde sig för att ge det en chans.

- Min första dag jag jobbade kom det fram en liten 2-åring och så sa han tvi tvi … Vad gör du sa jag? Jag potta dig, sa han och log. Han ville att jag skulle jaga honom, när jag kom ifatt skrattade han så att han nästan kiknade. Han hade äldre syskon som lärt honom massa dumheter, det är ofta så, och så försöker de testa en när man är ny. Majsan berättar att det var jätteroligt att få jobba med alla barn och härliga kollegor. 
- Jag vill ha fler pass, jag vill jobba varje dag, säger Majsan och ler.

Maj har inom programmet Hermods Stöd och matchning sökt många jobb men inte hittat matchningen förrän nu. 

- Skam den som ger sig, trägen vinner, det säger alltid min svärfar säger hon och skrattar och säger samtidigt att då ska ni veta att han är 90 år och fortfarande nyfiken på livet.