Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Martin blev teamleadare på Telecomputing

Martin blev teamleadare på Telecomputing för ett uppdrag på PWC

Efter att ha varit arbetslös i flera år valde Martin att börja på Hermods stöd och matchning för några veckor sedan. Han har tidigare jobbat som driftansvarig och projektledare som konsult inom IT på 90-talet.Martin fick jobb via Hermods stöd och matchning

- Jag hade en tanke; kan jag ha nytta av det här? Ja, jag kommer vara teamleadare och det är ett steg i referensbanken. Som arbetssökande gäller det att komma på plats och vara försäljningsbar, säger Martin.

- Jag surfade runt på Hermods PopUp och såg en notis om ett jobb inom data, säger Martin. Jag skickade mail med CV och fick komma på intervju dagen efter. En vecka senare träffade jag Telecomputing för en intervju. Veckan därpå skrev jag kontrakt.

Martins 3 tips till dig som söker jobb:

  1. Läs på inom din egen bransch, vilka tjänster som är på väg att försvinna och vilka som är på gång upp. Ex sekreterare som idag är en assistentroll. Vill du jobba som sekreterare, vad är det som du behöver för att kunna jobba som assistent?
  2. Håll dig uppdaterad om det ekonomiska läget generellt och för det företag som du är intresserad av.
  3. Var uppdaterad på "buzzwords", dvs hur man pratar inom branschen som du är intresserad av. Se till att ha koll på vad som är aktuellt just nu, så att du låter som att du är med i matchen och inte varit borta alltför länge.