Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Mattias fick jobb som säljare

Mattias fick jobb som säljare på Compendium via Hermods Stöd och matchning

Mattias fick jobb via Hermods stöd och matchning

- Jag har stammat mer på 4 dagar än på 24 år, säger Mattias och skrattar.

Han kom för sent till PopUp eventet i december. Fick ett visitkort i handen av sin handledare som sa åt honom att kika in på företaget Compendiums presentation på Facebook och order om att ringa upp, referera till att han missat dem på PopUp men kikat på videon, och säga att han vill ha jobbet som säljare. Det gjorde han och blev samma dag bokad för intervju som följdes av en andra intervju.
- Det var min första intervju någonsin, säger Mattias som tillägger att det var nervöst.

För två veckor sedan började han sin heltidsanställning på Compendium och jobbar nu 8-17 måndag till fredag. 
- När jag började på Hermods trodde jag att jag skulle jobba som vaktmästare. Nu är jag säljare, säger Mattias som ser sig själv utvecklas i minst tre år till inom företaget som nu är i en expansiv fas.

Han liksom många andra hade fördomar mot säljare. 
- Här är det inte nasande, vi säljer inte mattor till någon som inte vill ha det. Vi säljer bra produkter till företag. Jag är positiv överraskad av företaget och av min egen insats.

På Compendium är första veckan tuff och det ställs höga krav. Du får utbildning i produkten och i säljteknik men redan dag två ringer du ditt första samtal.
- Mattias har tagit plats. Han är rätt person för jobbet och det är kul att se att det nu går bra för honom. Han fick en push i början, stammade lite men vågade ta sig över det obekväma och det är just det du behöver göra, sen går det som tåget, säger Petra som äger företaget.