Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Max Valentin

Max Valentin har deltagit i Stöd och matchning på Hermods.

Namn: Max Valentin
Ålder: 28 år
Deltagit i: Stöd och matchning på Hermods i Örnsköldsvik


Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Jag kom först i kontakt med Hermods via Arbetsförmedlingen genom Stöd och matchning. Hos Arbetsförmedlingen fick jag en lista över olika företag som erbjöd Stöd och matchning. Innan jag bestämde mig för vilket företag jag skulle välja besökte jag företagens hemsidor och läste lite mer om varje företag. Jag såg att Hermods hade utbildning inom elektronik och jag kände att det var något för mig. Jag berättade för min handledare på Arbetsförmedlingen att jag ville gå Stöd och matchning via Hermods.Max Valentin Har deltagit i stöd och matchning på Hermods i Örnsköldsvik

 

Min handledare Sonja var väldigt duktig på att se individens behov och hantera varje individ. Hon var verkligen grym på det!

 

 

Berätta lite om din tid på Stöd och matchning hos Hermods?

Jag var nyinflyttad till Örnsköldsvik när jag började på Stöd och matchning via Hermods. Jag och min flickvän flyttade upp tillsammans från Kalmar, min flickvän fick jobb i Örnsköldsvik innan flytten. Det var en omställning att flytta, dels var man på okänt vatten och iväg från familjen, sedan fick jag inte jobb med en gång.
På Stöd och matchning hos Hermods fick jag ännu mer stöd och hjälp att söka ett jobb än det som jag fick på Arbetsförmedlingen. Jag vill komma framåt hela tiden och utvecklas genom ett arbete, så för mig var det både jobbigt mentalt och stressigt att inte ha ett jobb.

Hur var kontakten med din handledare på Hermods?

Jag hade bra kontakt med min handledare Sonja. Hon gjorde väldigt mycket för att få ut mig i arbete. Hon var väldigt aktiv i mitt sökande och kom med många idéer som jag kunde jobba med. Min handledare Sonja var också väldigt duktig på att se individens behov och hantera varje individ. Hon var verkligen grym på det!

Jag har tidigare studerat till Sjöingenjör i Kalmar, en maskinisitutbildning med inriktning mot havet. Så vi försökte rikta in oss på den typen av arbete till mig, men det var svårt att få jobba inom det i Örnsköldsvik. Så jag sökte jobb som konstruktör istället, det hade jag med mig i bagaget sedan tidigare, men jag saknade CAD. Sonja hittade också en CAD-utbildning till mig som jag har tänkt gå framöver.

Sonja som var min handledare hade ett stort ett kontaktnät i Örnsköldsvik. De personer som har företag i staden vill gärna känna den som söker jobb och det hjälpte Sonja till med. Jag fick tips från Sonja på jobb jag skulle söka. Sonja berättade också för sina kontakter om mig och om vilken kompetens jag hade. Det blev en bra grund att stå på och det kändes bra att ha med sig det. Jag fick kontakter och träffade folk.

Vad var det bästa med Hermods?

Att ha haft en handledare har varit det bästa med Hermods! Att ha någon vid sin sida som ville att man skulle få tag i ett jobb och som man kunde bolla idéer med kändes jätteskönt.

Berätta om det jobb som du har idag?

Jag fick jobb genom Stöd och matchning på Hermods. Det var Sonja om smsade mig om att det var en rekryteringsmässa hos Arbetsförmedlingen. Jag hade inga större förhoppningar om jobb via mässan eftersom jag hade varit på en del rekryteringsmässor tidigare, men jag skyndade mig dig ändå. På plats träffade jag personer från Adecco och de sa att dem behövde folk med detsamma. Jag gav dem mitt CV på plats och sedan registrerade jag det digitalt också när jag kom hem. Jag fick komma på intervju och göra lite tester. Sedan fick jag jobb på Adecco som är ett bemanningsföretag. För närvarande jobbar jag som Mekaniker på BAE sedan två och en halv månad tillbaka.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att ha fått ett jobb! Få komma ut och arbeta, samt att jag fått en struktur. Sedan får man ju lön också och så har jag fått trevliga arbetskamrater vilket också är jätteskönt. Vi är ett härligt gäng!

Hur känner du för framtiden?

Jag har mycket backup-planer inför framitden. En utav dem är CAD-utbildningen som Sonja tipsade mig om. Den verkar väldigt rolig och jag har en fallenhet för det, samt har jag läst en CAD-kurs tidigare. Sedan hade det varit väldigt härligt att komma ut till havs och ha ett yrke som Sjöingenjör i framtiden.

Skulle du rekommendera Stöd och matchning på Hermods till andra?

Ja, det skulle jag göra. Stöd och matchning fyllde vissa luckor i jobbsökandet och öppnade upp ett tänk som är bra att ha när man söker jobb. Man tog till sig och analyserade arbetsgivarens synpunker och fick en annan syn på jobbsökandet. Att sitta hemma och söka jobb helt själv rekommenderar jag inte.

Vad gör du när du inte jobbar, har du några speciella fritidsintressen?

Jag har hållit på en del med Stand-up tidigare, men nu sysslar jag mest med hema fäktning, eller historisk fäktning som det också heter. Det är fäktning med långa svärd som kräver en viss teknik, det är en mycket rolig sport!