Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Olle fick jobb via Stöd och Matchning

"Jag är supertaggad inför jobbet"

Olle fick jobb via Stöd och Matchning på Hermods genom att delta i Hermods PopUp. Via eventet fick han möta företag som söker personal. Olle hade spanat in en tjänst på ett av företagen och han tog tillfället i akt att under Hermods PopUp berätta om sitt intresse för den utlysta tjänsten. Det visade sig vara mycket lönsamt för Olle.Olle fick jobb via Hermods Stöd och Matchning

Hermods PopUp, via tjänsten Stöd och Matchning, är ett nytt sätt att söka jobb på. På premiären av Hermods PopUp den 4:e september lämnade Olle sitt CV till Lotta Barclay på Choice. I måndags skrev han på kontrakt för Clarion Sign och vi var så klart med honom vid signeringen.

– När jag såg att Choice skulle komma på PopUp så tyckte jag att utbudet av listade tjänster var smalt. Ett så stort företag måste ha tjänster som ligger närmare mitt område tänkte jag och surfade ut på Choice hemsida. Där hittade jag en tjänst som start-up tekniker, säger Olle.

– Jag riktade mitt CV för start-up tekniker och strök under det som var relevant att lyfta fram för just den här tjänsten innan jag på eventet lämnade över CV:t, säger Olle.

På Premiären av PopUp var Lotta Barclay, Personalkoordinator på Choice Hotels, med för att rekrytera till Stockholmshotellens nystartade personalpool. När det var Olles tur för speedintervju använde han tiden väl med att presenteras sig och säga att personalpoolen inte är intressant för honom. Däremot så sa han att han var mycket intresserad av en annan tjänst som låg ute. Han lämnade CV:t till Lotta Barclay som tog det vidare till sin kollega Jenny Bark, Guest Service Manager på Choice Hotels.

– Hermods PopUp är nytt sätt för kandidater och företag att mötas. Det är ett snabbt sätt att träffa många kandidater med olika bakgrund och plötsligt hittar man rätt, säger Lotta Barclay på Choice.

– Jag är supertaggad inför jobbet! Meningsfulla uppgifter, problemlösning och daglig kontakt med människor. Ska bli skönt att få bättre ekonomi och att kalla sig som något annat än arbetssökande, säger Olle.