Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Soghra Moradi

Det bästa med Hermods är de enskilda samtalen med handledaren då fokuserar vi på min framtid och mina mål.

Namn: Soghra Moradi
Ålder: 38 år
Deltagit i: Stöd och matchning på Hermods i Södertälje.
 

Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Det var via Arbetsförmedlingen när jag var inskriven där. Jag valde sedan själv att jag ville gå Stöd och matchning på Hermods. Jag hade läst lite om Hermods på internet och fick en bra känsla. När jag sedan hade min första kontakt med Hermods på telefon fick jag en ännu bättre känsla och bestämde mig för att gå där.

Jag hade läst lite om Hermods på internet och fick en bra känsla. När jag sedan hade min första kontakt med Hermods på telefon fick jag en ännu bättre känsla och bestämde mig för att gå där. 

 Berätta lite om din tid på Stöd och matchning hos Hermods?

På Hermods fick jag hjälp med att skriva CV och personligt brev. Jag fick också gå kurser där jag lärde mig hur man söker jobb och tar kontakt med arbetsgivare. Det lärde jag mig mycket av, så jag är väldigt nöjd med den hjälp jag fick på Hermods. På Hermods fick jag självförtroende och kände trygghet. 
Jag fick också hjälp med att hitta en utbildning som jag ville gå, som jag drömt om att jag ville läsa. Hermods hjälpte mig att anmäla mig till utbildningen och nu läser jag till undersköterska.

Vad gör du idag?

Idag studerar jag till underskörtera och läser också Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Mitt fokus ligger på min utbildning till undersköterska som jag läser i klassrum. Jag är väldigt nöjd med min utbildning och glad över att Hermods hjälpte mig att söka till den.

Varför ville du läsa till undersköterska?

Jag tycker om att hjälpa människor och det finns många som är sjuka som behöver hjälp. Sedan är jag intresserad av hälsa och välmående också.

Vad var det bästa med Hermods?

Jag tycker att allt var bra med Hermods. Men absolut bäst var samtalen som man hade enskilt med din handledare. Då fick man tid att prata om sina mål och om vad man ville göra, vilket jobb eller utbildning man önskade gå.
Många som inte kan svenska språket behöver hjälp med att hitta ett jobb eller söka en utbildning, den hjälpen får man på Hermods Stöd och matchning. Jag känner mig mycket nöjd och känner mig trygg efter att ha gått på Hermods, och jag känner att jag har en framtid i Sverige.

Hur känner du för framtiden? Vad gör du om ett par år?

Jag ska läsa klart min utbildning till undersköterska, sedan vill jag jobba på sjukhus eller vårdcentral. Jag vet inte just nu men kanske vill jag utbilda mig till sjuksköterska senare.

Vad gör du när du inte utbildar dig, har du några speciella fritidsintressen?

Tycker om att resa och shoppa i affärer på min fritid. Annars gillar jag mest att umgås med familj, vänner och släkt.

Skulle du rekommendera Hermods till andra?

Ja, absolut! Om någon frågar mig rekommenderar jag alltid Hermods.