Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Subin Ingelid

Jag vill få ett jobb och leva mitt liv här i Sverige


Namn: Subin Ingelid
Ålder: 42 år
Deltagar i: Stöd och matchning på Hermods i Stockholm.

Subin Ingelid deltog i Hermods stöd och matchning

 

- Jag kan starkt rekommendera Hermods för andra. Sen jag började på Stöd och matchning har jag blivit modigare och vågar ta för mig mer. 

 

 

42-åriga Subin Ingelid är född och uppväxt i USA men flyttade till Sverige för 10 år sedan för att ta hand om sin mormor. Hon har tidigare studerat media vid New York university och har arbetat med bl.a. sydkoreansk TV. Hon vill fortsätta bo i Sverige och drömmer nu om ett heltidsjobb.

Jag möter Subin på Hermods PopUp event vid Olof Palmes gata 29 i Stockholm där det är ett rekryteringsevent. PopUp är Hermods eget rekryteringsevent där deltagare får chansen att gå på intervju hos olika företag. 

Subin är ett riktigt energiknippe. Hon pratar med andra deltagare som står i kö för att gå på intervju och önskar alla lycka till. Själv går hon på intervjuer hos flera företag och strålar av glädje.

- Jag har sökt jobb hos fyra olika företag, säger Subin glatt. 

Det har varit mycket folk under rekryteringseventet och Subin känner sig trött men nöjd över dagen. Hon berättar att det är hennes första PopUp-event och hoppas att hon ska få jobb på något av de hon sökt. 
 

Flyttade till Sverige för att ta hand om mormor

Subin är född och uppväxt i USA. Hennes mamma är adopterad från Sydkorea till Sverige av Subins mormor. Subins mamma träffade senare i livet hennes pappa och de bestämde sig för att flytta till USA. 

- Jag är uppvuxen i USA och har studerat media & kommunikation vid New York university i två år. 

För tio år sedan flyttade Subin till Sverige för att ta hand om sin mormor som började bli gammal och var i behov av hjälp. I USA arbetade Subin med olika former av TV-produktioner bl.a. för sydkoreansk TV. Idag arbetar hon några gånger om året med sydkoreansk TV-produktion som de spelar in i Sverige och sedan sänder i Sydkorea. Eftersom Subins mamma är född i Sydkorea har hon lärt sig språket av henne. Programmen handlar mycket om hur livet ser ut i Norden och vad vi har för olika livsstilar här. Subin skulle helst vilja arbeta inom media i Sverige men säger att det är en svår bransch att komma in i.

- Jag har sökt många arbeten inom media men det är svårt. De söker ofta efter yngre människor.

Även om det varit tufft med jobben är Subin positiv och ser framåt.

- Jag är en positiv person så det kommer lösa sig. Mina främsta egenskaper är nog att jag är social, stresstålig och en problemlösare. Just nu söker jag jobb inom många olika områden, säger Subin.

Älskar sina handledare

Subin går på Hermods Stöd och Matchning (SToM) i Stockholm och hon tycker att hon får mycket bra råd från sina handledare

- Jag älskar mina handledare på SToM. De stöttar mig alltid och hjälper mig med hur jag ska gå tillväga för att få ett jobb.

Hon har haft olika typer av jobb sedan hon kom till Sverige. Det har varit bland som hotellreceptionist, resekoordinator och projektassistent. På fritiden spenderar Subin många timmar på gymmet där det är allt från Power-yoga till Bodypump. Eftersom det är svårt att få jobb inom media söker sig Subin efter arbeten där hon får vara social och arbeta med människor.

- På Hermods PopUp idag har jag sökt främst jobb inom kundtjänst och reception. Gillar arbeten där jag får vara social och prata mycket. Jag är bra på att prata, skrattar Subin.

Jag märker att Subin är en pratglad människa och hon har många olika tankar kring livet.

- Hade jag varit yngre hade jag nog velat bli veterinär. Jag tycker mycket om djur så det hade nog varit kul. 

Framtiden i Sverige

För några år sedan dog tyvärr Subins mormor. Efter hennes bortgång var tanken att hon skulle flytta tillbaka till USA men hon kände att Sverige är hennes nya hem.

- Jag saknar såklart USA och familjen där, men nu är Sverige mitt hem och jag tänker stanna här.

När vi pratar om Hermods berömmer hon verksamhetens långa historia och vad den har gjort mycket för samhället.

- Hermods har en lång historia och de värnar om många människor i vårt samhälle. Jag kan starkt rekommendera Hermods för andra. Sen jag började på SToM har jag blivit modigare och vågar ta för mig mer.

Efter att jag pratat klart med Subin hoppas jag verkligen det kommer att lösa sig för henne och att hon kommer få en heltidstjänst. Hon är en glad person som sprider god energi och har en stark vilja. Hon är en sådan där person du hoppas det ska gå bra för med tanke på hennes positiva inställning.