Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Therese Näslund

Therese Näslund fick jobb via Stöd och matchning på Hermods!

Namn: Therese Näslund
Ålder: 38 år
Deltagit i: Stöd och matchning på Hermods i Kramfors.


Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Det var via Arbetsförmedlingen som jag först kom i kontakt med Hermods.

Berätta lite kort om din tid hos oss på Hermods?

Det har varit bra och mycket lärorikt. Jag hade lite svårt med datorn i början, men nu går det betydligt bättre. Jag har känt en stor gemenskap med övriga deltagare som gått på Hermods, då jag har sett att vi alla ”sitter i samma båt”.Therese Näslund deltog i Hermods stöd och matchning


Det schema och den handlingsplan som jag har jobbat efter har gjort att jag har fått mycket mer saker gjorda vad gäller att söka jobb än jag skulle ha fått annars. Det har varit lärorikt på alla sätt och vis. Jag fick jobb efter två månader på Stöd och matchning.


Berätta lite om din bakgrund?

Jag är uppvuxen i kommunen och gick Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet här. Jag fick mitt första sommarjobb på Brittas Restaurang i Norrfällsviken, sedan skaffade jag familj ganska tidigt. Jag fick en anställning som lokalvårdare på nattetid på Högakusten Hotellet när sonen var liten, runt fem år, och sedan blev jag kvar där i 10 år. Jag blev lite av en alltiallo i arbetsstyrkan där. Jobbade både som konferens- och frukostvärdinna och ansvarade över de incheckningar som dök upp på natten, parallellt med lokalvård och övriga arbeten som behövde göras bland annat i köket.

Hur har kontakten med din handledare och personalen på Hermods varit?

Den har varit bra. Jag har haft två stycken handledare och det har fungerat utmärkt.

Vad tycker du om skolan och handledningen?

Det schema och den handlingsplan som jag har jobbat efter har gjort att jag har fått mycket mer saker gjorda vad gäller att söka jobb än jag skulle ha fått annars. Det har varit lärorikt på alla sätt och vis. Jag fick jobb efter två månader på Stöd och matchning.

Vad har varit det bästa med Hermods, något som varit extra bra?

Det bästa har varit all hjälp man får med helt vanliga saker. Hur man kan formulera sig i brev till exempel, hur man jobbar på datorn och att få hjälp med att hitta jobb som passar just mig.

Du har fått jobb via Stöd och matchning! Grattis! Berätta om hur du fick jobbet?

Vi hittade jobb som låg utannonserat på Platsbanken, och så fort vi var klara med CV och personliga brevet började jag skicka in ansökningar. Jobbet jag fick var min allra första ansökan jag skickade in via Hermods. Det var lite pirrigt men jag hade också fått intervjuträning och min handledare fanns hela tiden med som stöd och peppade mig att inte vara orolig utan bara tänka positivt och vara glad om de hörde av sig och ville träffa mig, och så blev det ju också så.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med jobbet var den känslan jag fick av gemenskap med mina arbetskamrater. Jag kände mig värdefull då arbetet innebar stort ansvar och jag verkligen fick göra nytta. När man jobbar med barn blir det också mycket skratt på dagarna tillsammans med barnen åt alla deras tokiga frågor och livliga fantasi. Naturligtvis var det också kul att äntligen börja tjäna pengar igen och få en riktig lön.

Hur känner du för framtiden?

Om framtiden tänker jag positivt. Jag har en timanställning kvar nu efter sommaren men vill gärna hitta ett heltidsarbete. Det är klart att man har sina svackor ibland där man kan känna lite oro men är man bara positiv brukar det ju alltid ordna sig.

Skulle du rekommendera Hermods till andra?

Ja, självklart rekommenderar jag Hermods till andra.

Vad gör du när du inte jobbar, har du några speciella fritidsintressen?

När jag inte jobbar umgås jag helst med min familj. Vi har två hundar och två katter som behöver sin omsorg varje dag. Jag läser ibland och går gärna ut på stan och tar en fika eller en bit mat.