Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Thomas fick jobb via Stöd och matchning

Thomas signar på för Skanska. 

- Våga satsa på det du vill göra, säger Thomas som blivit tillsvidareanställd som maskinförare hos Skanska, hans drömyrke.

Thomas har under sina två år som arbetssökande ständigt slängt ut krokar till vänner och bekanta om att han söker jobb. Han har satsat på att söka dolda jobb, alltså jobb som inte utannonseras utan förmedlas via exempelvis kontakter. En eftermiddag passerade han Skanska i Farsta när han var ute och gick. Skanska har länge varit en drömarbetsplats för Thomas som tog kontakt med en man som stod inne på området. Han berättade lite om sig själv och att han skulle vilja jobba här och fick ett telefonnummer med sig. Det visade sig vara till fabrikschefen som blev intresserad av Thomas kompetens direkt. 

Väl tillbaka på Hermods kontor gick Thomas och hans handledare på Stöd och matchning in på Skanskas hemsida och la upp olika intyg på körkort, cv och registrerade en ansökan korrekt. Efter några dagar blev Thomas uppringd och kallad till intervju. Han fick träffa HR- representanter och fabrikschefen Joakim som även visade honom runt på fabriken. Referenser kollades upp och Thomas välkomnades till Skanska.

- Vet du vad du vill jobba med så är dolda jobb din bästa väg till anställning, säger Thomas.