Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Tsega Asfaha

Tsega fick jobbet via Hermods Stöd och matchning!

Namn: Tsega Asfaha
Ålder: 46 år
Har deltagit i: Stöd och Matchning på Hermods i Kramfors


Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Jag kom i kontakt med Hermods via Arbetsförmedlingen.

Berätta lite om din tid på Hermods?

Min tid på Hermods var jättebra. Det var roligt att gå till skolan och jobba varje dag. Jag är mycket glad över allt jag fick lära mig.

Berätta lite om din bakgrund? När kom du till Sverige?

Jag kommer från Eritrea ursprungligen och kom till Sverige 2010. Jag är ensamstående mamma till tre barn. Jag har två flickor och en pojke. Vi bor i en fin lägenhet i Kramfors och trivs väldigt bra.
Tsega Asfaha deltog i Hermods stöd och matchning
Min tid på Hermods var jättebra. Det var roligt att gå till skolan och jobba varje dag. Jag är mycket glad över allt jag fick lära mig.

Hur har kontakten med din handledare och personalen på Hermods varit?

Min handledare har varit jättebra. Lyhörd över mina behov, väldigt snäll och hjälpsam. På Stöd och Matchning har jag fått mycket hjälp. Då jag inte hade mer än två års skolgång i Eritrea på grund av alla oroligheter, har jag fått lära mig allt från början sedan jag kom till Sverige. Jag gick först på Grundläggande moduler.

Vad har varit det bästa med att gå på Hermods?

Det bästa med Hermods har varit att jag har lärt mig använda datorn och att jag fick mitt sommarjobb, där jag fortfarande är anställd.

Du fick jobb via Stöd och Matchning! Grattis! Berätta om hur du fick jobb?

Landstinget hade ingen arbetsannons ute men min handledare använde sig av sitt eget nätverk, och kontaktade Kramfors Hälsocentral då hon kände folk som hade arbetat där som lokalvårdare sedan tidigare och som trivts väldigt bra där. De bad mig skicka in min CV och personligt brev, och redan efter en dag hade jag sådan tur att de behövde lära upp en ny medarbetare på städavdelningen väldigt snabbt, och ringde mig och frågade om jag ville börja jobba där på en gång. Jag tackade ja naturligtvis, och fick en bra inlärningsperiod som ledde till en anställning. Idag hoppar jag in på olika vikariat hela tiden.

Vad är det bästa med jobbet?

Att få städa som jag tycker så mycket om, att få prata och skratta med mina arbetskamrater. Jag får träffa så mycket människor som lokalvårdare på Hälsocentralen.

Hur känner du för framtiden? Vad vill du göra om ett par år?

Jag känner att jag vill jobba mer. Jag har en timanställning idag men vill gärna hitta ett fast jobb på heltid. Jag tycker inte om att vara sysslolös men kan också tänka mig att kanske studera något.

Skulle du rekommendera Hermods till andra?

Javisst. Jag har redan pratat mycket med mina vänner om Hermods och hur mycket hjälp jag fick där.

Vad gör du när du inte jobbar, har du några speciella fritidsintressen?
Jag tycker om att vara ute i solen. Tar ofta med mig mina barn ut och umgås med familj och vänner. Vi dricker kaffe, sitter och pratar och går till kyrkan.