Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Våga satsa på bemanningsföretag

Cecilia fick jobb via Stöd och matchning

För precis en månad sedan skrev Cecilia kontrakt med Proffice Sverige som konsult på Swecon - Volvo Construction Equipment i Sverige.

Våga sök till bemanningsföretag! Min uppfattning är att de vågar satsa på personligheter, säger Cecilia.

Cecilia har ett sex månader långt kontrakt som administratör på supporten. Under sina 20 år inom yrket har hon jobbat med det mesta på ett kontor. Permittering på företaget där hon jobbat över 10 år skickade ut henne på en arbetsmarknad som förändrats sedan hon sökte jobb senast. 

- Det finns en rädsla för ovisshet hos min generation och kanske är det därför vi per se är skeptiska till bemanningsföretag, säger Cecilia. På det här jobbet är min ålder en fördel. På Swecon är medelåldern 46 år. För Proffice hade inte ålder någon betydelse, det viktiga var personlighet ihop med erfarenhet och inga småbarn, säger Cecilia och skrattar.

Under tre år har hon tagit kortare kontrakt. När hon träffade Proffice i Västerås klickade det. 
- Hon gillade mig väl antar jag eftersom hon rekommenderade mig till Eskilstuna efter att den tjänst hon tänkt anställa mig på inte blev av och nu hamnade jag här, säger Cecilia. Jag har pendlat till Solna i 15 år så jag är van att pendla. Det är ett jobb och en möjlighet att få in en fot.

Cecilia köpte en bil så att hon kunde pendla. Livet kom tillbaka, säger hon och vill tacka Stöd och Matchning där hon fick input i jobbsökning och en spark i baken av handledaren Karolina. 

- Man söker jobb men man kanske inte lägger ner sin själ i det, jag fick hjälp att skriva mitt personliga brev, och jag blev mer personlig mot företaget, det var riktat specifikt till dem. Det gav ett positivt utfall. Ett av de första jobben jag sökte med mitt nya brev och med min själ var via Proffice, och det gick ju bra så här i efterhand, säger Cecilia som om tre år kan se sig själv som anställd på Swecon. 

- Jag trivs bra med arbetskamraterna, något som är viktigt för mig på en arbetsplats. Vi är ett glatt gäng som genomför arbetsuppgifterna på dagarna. Att ha ett jobb och få en lön, få känslan av att tillhöra något och inte gå på statens pengar - det är frihet, säger Cecilia och ler innan hon går in på ett möte.