Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Xin Tang

Fick anställning efter endast två månader på Hermods Stöd och matchning


Namn: Xin Tang
Ålder: 35 år
Deltagit i: Stöd och matchning Södertälje
 

Xin Tang flyttade från Kina för tre år sedan för att börja arbeta på en sushibar. Efter ett tag blev han arbetslös. Lösningen blev Hermods Stöd och Matchning i Södertälje som hjälpte honom att få ett arbete efter bara två månader.
 

Xin Tang deltog i Hermods stöd och matchning 

Jag rekommenderar alla att gå på Hermods. Även om du kan lite svenska så finns det språkstöd att få. Jag vill verkligen tacka mina handledare som trodde på mig. 

 
 
Xin är 35 år och kommer från Peking i Kina. Han flyttade till Södertälje för tre år sedan och började arbeta på en sushibar. Efter en tid blev han uppsagd på jobbet och hamnade i arbetslöshet. Xin hade problem med att hitta ett nytt arbete och sökte sig då till arbetsförmedlingen.

- Jag skrev in mig på Arbetsförmedlingen och fick välja mellan ett antal leverantörer inom Stöd och Matchning. Jag läste på om Hermods och fastnade för den långa och fina historia som företaget har. Så valet blev enkelt, säger Xin Tang.

På Hermods Stöd och Matchning i Södertälje fick han hjälp med att anpassa sitt CV och personliga brev samt att fokusera på rätt egenskaper i en jobbannons.

- Eftersom jag ville studera samtidigt uppmuntrade de mig att söka ett deltidsjobb.


Hermods PopUp ledde till arbete

Xin blev tipsad av sina handledare att delta på Hermods egna rekryteringsevent PopUp där deltagarna får chansen att träffa flera olika företag under speedintervjuer. Efter ett event i Kista fick Xin en arbetsintervju som städare hos Apartment Direct i Stockholm. Intervjun ledde i sin tur till en anställning.  
 
- Jag trivs jättebra och det är bra att ha ett extrajobb när du studerar så att man får in lite extra pengar. 

Kan du rekommendera andra att delta hos Hermods Stöd och Matchning?
- Jag rekommenderar alla att gå på Hermods. Även om man kan lite svenska så finns det språkstöd att få. Jag vill verkligen tacka mina handledare som trodde på mig. 
 
Vad är dina tips för att få ett jobb? 
- Våga tro på sig själv och gå på rekryteringsevent där man har chansen att knyta kontakter med många olika företag.