Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Yeganeh Zand

Yeganehs stora dröm är att arbeta som konstlärare


Namn: Yeganeh Zand
Ålder: 33 år
Deltagar i: Stöd och matchning på Hermods i Karlskrona

 

Yeganeh Zand deltog i Hermods stöd och matchning

 

Det jag tycker är särskilt bra med Hermods är att de verkligen granskar din kunskap och hittar olika alternativ till arbete som man inte tidigare tänkt på. Det känns som att de verkligen anpassar sig efter just individen.   

 

 

Yeganeh Zand är 33 år gammal och kommer från Iran. Hon har arbetat bland annat som lärare och konstnär i sitt hemland. Hon går Stöd och Matchning på Hermods i Karlskrona och drömmer om att arbeta som konstlärare här i Sverige.

Yeganeh beskriver sig som en kreativ och positiv tjej som har ett stort intresse för konst.

- Jag har arbetat inom många olika branscher så som försäljning och restaurang. Jag har även arbetat som lärare i Iran. Eftersom jag har ett stort intresse för konst så drömmer jag att få arbeta med det, säger Yeganeh.

Har utvecklats som människa

Yeganeh blev erbjuden Stöd och matchning och hon valde Hermods för att det kändes som rätt val för henne.

- På Hermods har jag lärt mig hur man förbereder sig för en intervju här i Sverige. Jag har också utvecklat mer sociala egenskaper som jag har stor nytta av när jag söker arbete.  

Förutom att träna på att skriva cv, personligt brev och anpassa dem till tjänsten har Yeganeh kommit fram till vad hon verkligen vill arbeta med.

- Eftersom jag har arbetat som lärare och gillar konst så har jag sökt tjänster som bildlärare. Jag väntar just nu på svar från en tjänst som börjar i augusti.

Ser ljust på framtiden

Yeganeh ser ljust på framtiden och drömmer om att arbeta med konst. Hon rekommenderar Hermods till andra som har svårt att hitta jobb.

- Det jag tycker är särskilt bra med Hermods är att de verkligen granskar din kunskap och hittar olika alternativ till arbete som man inte tidigare kanske tänkt på. Det känns som att de verkligen anpassar sig efter just individen. Jag ser framemot framtiden och hoppas finna mitt drömyrke, avslutar Yeganeh Zand med.