Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Hannah Bothin

Jag drivs av att hjälpa människor ut i arbetslivet 


26-åriga Hannah Bothin arbetar som handledare på Hermods Stöd och Matchning (SToM) i Stockholm. Hon har en varierad roll där hon bland annat handleder deltagare, har kontakt med företag och sköter sociala medier. 

 

- Vi blir som länken mellan arbetsgivaren och människor som söker arbete. Vi arbetar med snabba program för att de så fort som möjligt ska komma ut i arbetslivet.

 
 
 
 
 
 
Hannah studerade beteendevetenskap i tre år vid Uppsala universitet innan hon började arbeta på Hermods SToM i Stockholm 2015. Hon har en varierande roll där hon bl.a. handleder deltagare för att komma ut i arbete, anordnar rekryteringsevent och sköter sociala medier. Hannah arbetar på många olika platser i Stockholm och trivs i den rollen.

- Jag tycker det är roligt att resa runt till olika typer av arbetsplatser och jag trivs med en bred yrkesroll, säger Hannah.

Hannah berättar att hon är en lugn person som både är positiv och glad. Hon gillar att vara social och ha kontakt med människor. På fritiden tycker hon om att vara kreativ och måla. Hon har också ett intresse för utbildnings- och jämställdhetsfrågor.

- Det som jag brinner mest för i min roll är att få se deltagarnas utveckling och att få till bra matchningar. Det kan vara allt från att vissa får ett jobb till saker som att någon lyckas utforma ett eget CV.
 

Anordnar rekryteringsevent

Hannah arbetar också med Hermods rekryteringsevent PopUp där de bjuder in både företag och deltagare. Här får deltagarna möjlighet att gå på intervjuer hos olika företag.

- Det är ett bra event för båda partner. Deltagarna får chansen att gå på intervju och företagen har möjlighet att finna många kompetenta människor, berättar Hannah.

Hermods PopUp har funnit sedan 2015 och det anordnas fem gånger per år och lockar många deltagare och företag.

- Vi har fått en bra kontakt med många av företagen som är nöjda och återkommit till flera PopUp-event.

Fördelar med Stöd och Matchning

Alla som kommer till Hermods SToM får ett individuellt program som de följer.

- Vi blir som länken mellan arbetsgivaren och människor som söker arbete. Vi arbetar med snabba program för att de så fort som möjligt ska komma ut i arbetslivet.

På SToM får varje deltagare individuellt stöd efter behov.

- Det kan handla om allt mellan att förstå dagens arbetsmarknad till att skriva riktade ansökningshandlingar.

Hannah avslutar med att säga att hon trivs bra på Hermods och tycker om att arbeta med kollegor som också har ett starkt intresse för att hjälpa människor. SToM bidrar till att allt fler kommer ut i arbetslivet. Det är inte bara den ekonomiska biten som spelar roll för deltagaren utan även självkänslan över att ha ett arbete att gå till.