Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Pia Jakobsson Bergström

Känslan när jag hjälpt och väglett en deltagare till ett jobb är oslagbart!

Pia är 47 år och arbetar som handledare på SToM i Karlskrona. Hon har arbetat på Hermods sedan november 2016 och stortrivs med sitt yrke. Pia är väldigt engagerad och duktig på att anpassa sitt arbetssätt efter individens behov och livssituation. 

Jag är väldigt glad över att få arbeta på ett fint och genuint företag som Hermods. Här får jag möjligheten att hjälpa människor att komma ut i arbetslivet och det är en stor kick och utmaning
 

1. Beskriv dig som person? 
Jag är en väldigt kreativ och lyhörd person som älskar att arbeta med människor. Jag är oerhört social och engagerad i mitt arbete.

2. Berätta om dina arbetsuppgifter? 
Mina arbetsuppgifter är att vägleda och finna en bra lösning för mina deltagare som leder dem antingen till ett jobb eller en utbildning.  

3. Varför brinner du för ditt yrke?   
I mitt yrke får man möjligheten att vara med och hitta en framtid/lösning för en människa. Det handlar också om att hjälpa deltagare att hitta sin självkänsla och bygga upp sitt självförtroende som de ofta saknar när de är arbetslösa. Känslan när jag hjälpt och väglett en deltagare till ett jobb är oslagbart.

4. Berätta om dina starkaste sidor? 
Har en förmåga att se människors behov och har väldigt lätt för att skapa relationer. Jag bryr mig om människor och är kreativ i mitt sätt att lösa olika problem. 

5. Varför arbetar du på Hermods?
Jag är väldigt glad över att få arbeta på ett fint och genuint företag som Hermods. Här får jag möjligheten att hjälpa människor att komma ut i arbetslivet och det är en stor kick och utmaning.

6. Vad är det bästa med att arbeta på Hermods? 
Jag kan vara mig själv och forma min egen roll för att kunna hjälpa människor. Det är också ett bra ledarskap här som är viktigt för att man ska göra sitt yttersta och lite till.

7. Varför Är SToM i Karlskrona så bra?
Vi har en mycket bra gemenskap och vi trivs tillsammans. Vi lär oss genom varandra och att alltid arbeta individanpassat. Detta för att varje deltagare dels ska känna sig unik och vi ska hitta en väg som känns bra för just DEN deltagaren.

8. Vad får deltagare ut om det går SToM på Hermods?   
Tiden hos oss ska kännas väldigt givande och värdefull och att vi har hjälpt deltagaren att komma vidare antingen med ett jobb eller en utbildning. Förhoppningen är att deltagaren ska få med sig en tro på sin framtid!