Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Arbetsmarknadsutbildningar

Yrkesutbildningar via Arbetsförmedlingen

Som vuxen arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen kan du få en arbetsmarknadsutbildning inom ett yrke där efterfrågan på utbildad personal är stor. Arbetsmarknadsutbildningar är anpassade efter arbetsmarknadens behov, under utbildningen får du eftertraktade kompetenser som du behöver för att få ett jobb. Du får en yrkesutbildning som arbetsgivarna vill att du ska ha och som de letar efter. Utbildningstiden varierar beroende på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går.

 Vi erbjuder följande arbetsmarknadsutbildningar:

Vem kan läsa en arbetsmarknadsutbildning?

Om du är utan arbete eller riskerar att bli arbetslös, samt är över 25 år eller har speciellt föreliggande skäl kan du ta del av en arbetsmarknadsutbildning. Du måste vara inskriven hos Arbetsförmedlingen för att ta del av en yrkesutbildning. Den här typen av utbildning är en bra möjlighet att öka chanserna för att få ett jobb eftersom utbildningarna är skapade för att möta den efterfrågan på kunskap som finns på arbetsmarknaden. 

Vårt mål på Hermods är alltid att göra det lättare för både företag och offentlig sektor att hitta medarbetare med den kompetens och utbildning som efterfrågas i samhället. 

En arbetsmarknadsutbildning är helt gratis samtidigt som det ger rätt till aktivitetsstöd från Försäkringskassan. Läser du en arbetsmarknadsutbildning är du berättigad ersättning. För mer utförlig information om utbildningarna och vilka krav som behöver uppfyllas för att få tillgång till dem kontakta Arbetsförmedlingen. Anmäl dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingens webbplats för att delta i en Arbetsmarknadsutbildning på Hermods.

Här kan du se vilka orter vi finns på.

Så funkar det

Elever berättar

Kontakta vår Kundtjänst
Ring oss på: 08-410 251 00
E-post: kundtjanst@hermods.se

Utbildningen som ger intyg på din kompetens.

Utbilda dig till Byggnadsmålare!

Läs Hermods arbetsmarknadsutbildning Byggnadsmålare som ger dig rätt kompetens och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningen som ger intyg på din kompetens.

Utbilda dig inom bygg och anläggning!

Möt de höga krav som branschen ställer! Läs Hermods arbetsmarknadsutbildning Bygg och anläggning som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden.

Utbildning som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden.

Utbilda dig till Ventilationsmontör!

Ventilationsmontör är ett yrke där det råder stor brist på personal. Efter utbildningen är dina chanser till jobb mycket goda.

Utbildningen som ger intyg på din kompetens.

Utbilda dig inom Hemservice!

Bli attraktiv på arbetsmarknaden och möt de ökade krav som ställs inom serviceyrken! Läs Hermods arbetsmarknadsutbildning Hemservice.

Utbilda dig till Lokalvårdare!

Utbilda dig till lokalvårdare med Hermods arbetsmarknadsutbildning och möt de hårdare kompetenskrav som ställs inom yrket.

Utbildningen som ger intyg på din kompetens.

Utbilda dig inom området Sanering!

Läs Hermods arbetsmarknadsutbildning Sanering som ger dig yrkeskompetens med goda möjligheter till arbete.

Utbilda dig inom service och försäljning!

Hermods arbetsmarknadsutbildning inom service och försäljning förbereder dig inför en tuffare arbetsmarknad. Vi utför utbildningen på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Utbilda dig till Servicevärd inom vården!

På uppdrag av Arbetsförmedlingen utför Hermods arbetsmarknadsutbildningen Servicevärd inom vården som förebereder dig inför de höga krav som ställs på serviceyrken.

Förbättra dina chanser till jobb!

Förbättra dina chanser till jobb efter utbildningen ytterligare genom att vässa ditt CV och personliga brev. Läs Hermods tips för att nå hela vägen till ditt drömjobb!