Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Vi växer med våra kunder

Att utvecklas tillsammans med våra kunder är en del av Hermods framgång. Kommuner och företag som utbildar sin personal ser de växa i sin yrkesroll. De blir stolta, känner sig uppskattade och både du och din personal höjer kompetensen.

Våra kunder

Vår kund Varbergs omsorg, som har kompetensutvecklat sin personal hos oss berättar kort i filmen om utbildningen till undersköterska:

De är klart värt att ge den här chansen att låta personalen gå utbildning.               Susanne, enhetschef på Varbergs omsorg

 

"Utbildningen hjälper mig vidare mot mina mål"

Under hösten och våren har uppemot 60 medarbetare från Vårdbolaget 10100 medverkat i utbildningen till undersköterska. Syftet med utbildningen har varit att medarbetare som saknar formell behörighet, som dagligen utför betydelsefulla och ansvarsfulla arbetsuppgifter ska kunna validera sina kunskaper. Utbildningen har två inriktningar; undersköterska mot äldreomsorg och undersköterska mot LSS/ funktionsvariationer som pågår 6 respektive 7 månader, parallellt med arbetet vilket både arbetsgivare och arbetstagare tycker är en fördel.

- Att kunna erbjuda sina medarbetare en utbildning inom sitt arbetsområde är utvecklande både för arbetsgivaren och den anställde. Medarbetaren växer och får examen inom sitt område, samtidigt som arbetsgivaren med utbildningen validerar och uppmuntrar sina medarbetare till utveckling – något som båda vinner på, berättar Nina Linder som varit utbildningsrådgivare för uppdraget. Hela 95 % av de som genomfört kursen anser att utbildningen hjälper dem vidare mot sina mål och 94 % rekommenderar Hermods till andra, vilket vi såklart är extra stolta över.

Redan innan officiellt kursavslut är flera av medarbetarna färdiga. En stor andel har även mycket höga betyg. I vår utvärdering uppger medarbetarna att det har varit utmanande studietid och att de lagt ned stort engagemang till studier. Detta har resulterat i att övervägande andel har fått fina betyg. Utbildningens upplägg har haft en fördel i att de kan tillgodogöra sig och väga in sin erfarenhet och arbetslivskunskap i utbildningen. Utbildningen finansieras av tidigare inbetalda medel till Omställningsfonden genom avtalet TLO-KL, Tidig Lokal Omställning. Under hösten kommer det att bli nya utbildningsstarter och förhoppningen är att Hermods tillsammans med Tio100 under åren framöver fortsätter att ge medarbetare möjligheten att kompetensutbilda sig inom sitt yrke.

Våra elever berättar här i film om hur det var att studera med Hermods.

Nedan ser ni några av våra kunder som vi samarbetar med.

 

Boras Stad  Emmaboda Kommun Forenade Care

Forsvarsmakten  Jarfalla Kungsbacka

Phocus EducationPsyylingen Forskolor    Psyylingen Skolor   Stroms Slott AB Upplands Bro Kommun Varbergs Kommun

Vellinge Kommun Vittra    Are Kummun