Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Pierre Sandbacka

Blev utbildad barnskötare på endast 6 månader 

Namn: Pierre Sandbacka
Ålder: 26 år
 

Pierre Sandbacka har arbetat som barnskötare i drygt fem år, men har saknat en formell utbildning. Nu har han dock gjort en 6 månaders validering via Hermods företagsutbildningar och kan nu titulera sig som utbildad barnskötare. 

Pierre Sandbacka började med att läsa via Hermods företagsutbildningar på distans

De roligaste med att arbeta med barn är att de inte har något ”filter” på samma sätt som vi vuxna har. Det finns en ärlighet och frispråkighet som är väldigt härlig
 
26-åriga Pierre är en glad och energirik person som har ett stort intresse för fotboll. Under gymnasiet studerade han handelsprogrammet och hade planer på att arbeta inom försäljning, men insåg sedan att det var med barn han ville arbeta med.

- Jag trodde först att jag ville arbeta som säljare men ändrade mig ganska snabbt. Jag har alltid engagerat mig i idrott och varit barnledare i olika former så det kändes naturligt att bli barnskötare. 

Vad gör en barnskötare?
- Grunden är att finnas som en trygg punkt för alla barnen på förskolan. Vi barnskötare ska se till att de lär sig något samtidigt som att de ska trivas och ha kul. Målet är att de ska ha ett leende på läpparna när de går hem och känna vilken rolig dag jag haft. 

Vad är roligast med yrket?
- De roligaste med att arbeta med barn är att de inte har något ”filter” på samma sätt som vi vuxna har. Det finns en ärlighet och frispråkighet som är väldigt härlig. 


Fick behörighet via distansutbildning

Pierre har arbetat i cirka tre år på Pysslingen Ekeby förskola i Vallentuna. Eftersom han saknade en formell utbildning började han juni 2017 med att läsa via Hermods företagsutbildningar på distans för att validera sina kunskaper. Pierre blev klar med sin validering i januari 2018.

- Det är otroligt bra att jag har kunnat arbeta 100 % samtidigt som jag har utbildat mig. Så jag tycker det är ett kanonupplägg med distansutbildning, säger Pierre.

Hur tycker du att utbildningen fungerat?
- Det fungerade bra. Vi hade ungefär 12 kurser under ett halvår som innehöll bland annat hälso-och specialpedagogik som jag tyckte var extra intressanta.  Jag är mycket nöjd med mina lärare som jag tycker var grymma!
 
Hur gick det att kombinera med jobbet? 
- Var lite svårt i början men man kom snabbt in i det. Många av uppgifterna gick att implementera när jag jobbade så det var smidigt. 
 
Sista frågan, vad krävs för att bli en duktig barnskötare?
- För mig personligen skulle jag säga engagemang. Att du brinner för det du gör och inte bara säger det utan att du verkligen gör det. Du behöver också en ha en bra mentalstyrka eftersom det är ett stort ansvar att arbeta med barn, avslutar Pierre.