Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Vanliga frågor och svar

Har du frågor om gymnasiestudier? 

Här hittar du vanliga frågor och svar om våra gymnasieskolor. Hittar du inte svaret på din fråga kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

För elever

 • +
  Vilken behörighet behöver jag?
  För behörighet till våra högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. För ekonomi- och samhällsvetenskapsprogrammen ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion. För naturvetenskaps- och teknikprogrammen ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.
 • +
  Vem kan söka till Hermods Distansgymnasium?
  Hermods Distansgymnasium är till för dig som vistas utomlands med anledning av att minst en förälder har utlandsarbete.
 • +
  Hur ansöker jag till distansgymnasiet?
  Du ansöker till Hermods Distansgymnasium genom att fylla i formuläret på sidan för Hermods distansgymnasium och skickar in det. I formuläret fyller i dina (elevens: personnummer, adress, telefonnummer samt e-postadress), uppgifter om din vårdnadshavare, uppgifter om huruvida ni avser att ansöka om statsbidrag etcetera.
 • +
  Vilka gymnasieprogram har Hermods Distansgymnasium?
  Skolan har gymnasieprogrammen: naturvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi, humaniora och teknik. Vi har även över 150 enstaka kurser på gymnasial nivå inom Hermods.