Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Våra elever berättar

Ellie Nordberg studerade distansgymnasium med Hermods


Ellie Nordberg

16-åriga Ellie Nordberg från Stockholm har två stora mål i livet just nu och det är att elitsatsa på alpin utförsåkning samt att klara av sina gymnasiestudier. Hon går just nu första året på gymnasiet där hon tränar med 10K Alpine och studerar via Hermods distansgymnasium. 

Läs hela intervjun här


Emilia Dunfelt tog distansgymnasium med Hermods
Emilia Dunfelt

Emilia fick leukemi när hon var 16 år och kunde inte gå på ett vanligt gymnasium. Hermods Distansgymnasium blev hennes räddning där hon kunde läsa i sin egen takt och på distans. Under sin gymnasietid återuppväcktes hennes intresse för matematik vilket ledde till två priser i två olika matematiska tävlingar 2018. 

Läs hela intervjun här

Gustav Olhaver studerade distansgymnasium med Hermods
Gustav Olhaver

Gustav Olhaver är ishockeyspelare i IK Oskarshamn som spelar i hockeyallsvenskan. Under gymnasietiden blev Gustav draftad till NHL-laget Colorado Avalanche och flyttade under sista året på programmet till USA. Eftersom han inte hade möjlighet att ta examen på en traditionell gymnasieskola blev lösningen att göra det via Hermods distansgymnasium.

Läs hela intervjun här