Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Var med och skapa barnens framtid -plugga barn och fritid

Barn- och fritidsutbildningar i Stockholm

Barnen behöver dig!

Är du en förebild och vill göra skillnad för barnen och deras framtid? Drömmer du om att jobba med barn i förskola eller på skola? Då är en utbildning inom barn och fritid rätt för dig! Hos oss på Hermods kan du utbilda dig till barnskötare eller elevassistent.

Ansökan

Du ansöker till Hermods yrkesutbildningar via din hemkommun. När du söker på kommunens hemsida börja med att välja Hermods som skola och om du vill kan du även välja kategorin barn och fritid.

Distans eller klassrum?

Du kan välja att läsa på distans eller i klassrum. Vi har fina utbildningslokaler på Bangårdsgatan 11-13, Södermalm. Det är nära till kommunikation med tunnelbana, pendeltåg eller buss.

  • Tunnelbana grön linje till Medborgarplatsen
  • Tunnelbana röd linje till Mariatorget
  • Pendeltåg till Södra station uppgång Swedenborgsgatan
  • Buss 66 samt 57 som stannar utanför vår utbildningslokal

Vill du ha hjälp med din ansökan? Delta på Öppet hus!

Träffa oss på våra öppna hus! Vi hjälper dig med din ansökan och svarar på dina frågor om våra utbildningar eller din ansökan. Inför sista ansökningsdag erbjuder vi digitala öppna hus via Zoom men även möjlighet att komma till skolan.

Läs mer om våra utbildningar och inriktningar i Stockholm

Klicka dig vidare för att läsa mer om våra yrkesutbildningar inom barn och fritid. Välj din hemkommun (där du är folkbokförd) för mer specifik information samt länk till din kommuns ansökningssida.

Barnskötare/elevassistent bas

Utbildningen till barnskötare/elevassistent börjar med ett gemensamt baspaket med gemensamma kurser. Läs mer om vår grundutbildning till barnskötare/elevassistent.

Påbyggnad barnskötare

Bygg på din grundutbildning med en påbyggnad mot inriktningen till barnskötare. Arbeta med de yngre barnen på förskola. Läs mer om utbildningen

Påbyggnad elevassistent

Läs mer om dina möjligheter att bygga på din grundutbildning till en utbildning till elevassistent. Arbeta med barn i behov av särskilt stöd. Läs mer här.