Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Barn och fritid i Stockholm

Välkommen att studera barn och fritid hos oss i Stockholm.

Barn och fritid i Stockholm

Utbilda dig till barnskötare eller elevassistent i Stockholm

Det saknas behörighet personal inom skola och förskola. Genom att utbilda dig till barnskötare eller elevassistent så blir du eftertraktad på arbetsmarknaden! Läs en gymnasial barn- och fritidsutbildning och utbilda dig till barnskötare eller elevassistent hos Hermods i Stockholm! Ansök via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Öppet hus

För att du ska kunna skapa dig en bild om hur det är att studera vård och omsorg på Hermods så anordnar vi virtuella öppna hus där vi ger dig möjlighet att titta på våra fina lokaler, höra om våra utbildningar, ställa frågor och få hjälp att ansöka. Inför sista ansökningsdag erbjuder vi digitala öppna hus via Zoom men även möjlighet att komma till skolan.

Vi använder oss av Zoom vid våra webbseminarier. Vi rekommenderar att du inför webbseminariet laddar ned ”Zoom Client for Meetings”.

https://zoom.us/download

Yrkesutbildning inom barn och fritid

Yrkesutbildningen till barnskötare eller elevassistent är indelad i en basdel på 900 poäng och därefter väljer du inriktning och läser en påbyggnadsdel på 400 poäng. Påbyggnadsdelen ger dig möjlighet att studera antingen för att bli banskötare eller för att kunna arbeta som elevassistent. Totalt läser du 1400 poäng och utbildningen innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande). 

Bas:

Påbyggnad Barnskötare

Påbyggnad Elevassistent

*Kursen innehåller apl (arbetplatsförlagt lärande)

Du studerar på heltid och kan välja mellan studier på distans eller i klassrum i våra fina lokaler. Studierna bedrivs på dagtid. Lokalerna ligger nära olika kommunikationsmedel och du kan enkelt ta dig till dem via:

  • Tunnelbana grön linje till Medborgarplatsen
  • Tunnelbana röd linje till Mariatorget
  • Pendeltåg till Södra station
  • Buss 66 samt 57 som stannar utanför vår utbildningslokal

Studiestart och ansökan

Utbildningen startar fem gånger per år och du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun. När du söker på kommunens hemsida börja då med att välja Hermods som skola och om du vill kan du även välja kategori Barn och fritid.

Efter utbildningen

När du har slutfört din utbildning så är du eftertraktad inom branschen och du kan till exempel söka jobb både inom förskola men även inom skola. Just nu är det stora barnkullar som föds och det krävs utbidlad och behörig personal inom förskola och skola. Dina chanser att få jobb efter avslutad är alltså goda. 

Barnskötarens arbetsplats kan vara på en förskola i team med förskollärare men den kan även vara hemma i det som kallas för familjedaghem. På förskolan är det läroplanen för förskola som ligger till grund för det pedagogiska arbetet. Det är förskollaräraren som leder arbetet men det dagliga arbetet gör man tillsammans. I dagsläget ligger en genomsnittlig lön för en barnskötare på ca 23 100 kr/månaden.

Elevassistentens arbetsplats är i skolan där din roll är att hjälpa och stödja elever som behöver hjälp för att kunna följa med i undervisningen. Arbetsuppgifterna är varierande men består till stor del att hjälpa till att hitta lösningar som fungerar för elever. I klassrummet är det läraren som har huvudansvaret och din uppgift är att följa lärarens instruktioner och anpassa dem till eleven. En genomsnittlig lön för en elevassistent ligger på ca 22 300 kr/månaden.