Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Ann Andersson

Ann sadlade om i yrkeslivet och är snart utbildad Ekonomiassistent

Namn: Ann Andersson
Ålder: 40 år
Utbildning: Läser till Ekonomiassistent
Gör idag: Läser fortfarande på Hermods med en månad kvar till examen.

 

”Jag är egentligen utbildad till bilmekaniker men tycker inte det är så kul längre. Så jag fick för mig att jag skulle göra något annat och då ville jag utbilda mig inom ekonomi.”

 

Berätta lite kort om utbildningen till Ekonomiassistent?

Det är faktiskt jättekul! Jag gillar redovisning, information, kommunikation, programhantering och bygga databaser. Allt det där andra jag fått med mig från utbildningen är bara ett plus.

Vad var det bästa med utbildningen?

Att kunna läsa utbildningen på distans är det bästa tycker jag. Sedan gillar jag redovisning, siffror, hur man bokför, programhantering, bygga databaser samt hur man använder Excel. Det är en bra utbildning för man lär sig saker som man inte tänker på, så som till exempel att dokument ska se ut på ett visst sätt.

Vad var det mest givande med utbildningen?

Allt det där som man läser om men som man aldrig hade tänkt på tidigare, samt att lära sig alla ord som man till exempel hör på TV men inte vet vad det är. Så nu när jag ser på ekonominyheterna kan jag hänga med lite bättre.

Sedan har utbildningen har hjälp mig förstå mer från grunden, plus att jag har fått mycket mer kunskap och bredare kunskap om saker runt omkring ekonomi, hur man skapar olika hjälpmedel med mera.

Varför valde du att läsa denna utbildning?

Jag har länge tyckt det varit kul med redovisning och alltid älskat matematik. Jag är egentligen utbildad till bilmekaniker men tycker inte det är lika kul längre. Så jag fick för mig att jag skulle göra något annat och då ville jag utbilda mig inom ekonomi.

Visste du på en gång att denna utbildning var för dig?

Ja, när jag fick nys om att det fanns på min hemort och på distans fanns det ingen tvekan.

Vad var dina mål med utbildningen?

Det var att sadla om till ett annat yrke och att få bra betyg. Jag vill arbeta som ekonomiassistent eller med löpande bokföring.

Hur kom det sig att du bytte bransch?

Tycker det är kul med redovisning och hade funderat på att börja läsa ekonomi, men trodde inte jag skulle klara det. Men det gick ju finfint!

Vad är det bästa med Hermods som skola?

Att läsa på distans samtidigt som du har en handledare som är kontaktbar och som är på plats i klassrummet en gång per vecka för rådgivning och hjälp.

Hur är det att läsa på distans?

Super nice! Jag gillar att läsa på distans. Det är bra för då kan man planera sin tid själv mellan körningar till barnens olika fritidsaktiviteter och finnas till hjälp för släkt och vänner. Du planerar din tid själv, men man måste lära sig att inte skjuta saker framför sig. Det är bättre att ligga lite före hela tiden och planera studierna väl.

Du har barn och studerar, hur fungerar det?

Det har fungerat mycket bra! Jag har pluggat när de är i skolan, sen lagat mat och skjutsat iväg till träningar och matcher efter skolan. Sedan har jag också läst på kvällar och helger, när inget annat varit planerat och barnen lekt med kompisar.

Har du något råd du vill ge till blivande studenter på utbildningen?

Tänk på att det tar mycket tid, även om du kan planera själv vilka tider du ska läsa. Tänk på att inte sitta för länge utan göra något emellan, ta korta pauser.