Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Asmarat Rasulova

Asmarat nådde sitt mål med utbildningen på Hermods – att komma in på högskolan!

Namn: Asmarat RasulovaÅlder: 26 år
Studerat: Kurserna Engelska 5 och Engelska 6 på Hermods i Stockholm.

Asmarat Rasulova studerat engelska med Hermods

 

 

Jag skulle rekommendera Hermods till andra. Jag tycker att jag har fått de kunskaper jag behövde för högskolestudierna.

 

Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Jag såg reklam på tunnelbanan och blev intresserad av flex/distans på Hermods. 

Berätta lite om din tid hos oss på Hermods?

Jag studerade Engelska 5 och Engelska 6 för att komplettera högskolebehörigheten. Båda var flex-kurser på 50 %, det vill säga att jag studerade hemma för det mesta och gick i skolan en dag i veckan.

 

Vad har varit det bästa med att studera på Hermods?

Jag tyckte att kvaliteten på utbildningen har varit bra. Det var det viktigaste för mig. Jag nådde målet jag hade med utbildningen – det var att komma in på högskolan. Studierna gav ett bra ordförråd och förståelse för skillnad mellan formellt och informellt språk. Jag har stor nytta av det nu i och med att läsa läroböcker och vetenskapliga artiklar på engelska är min vardag.

Hur var kontakten med din lärare? 

Både lärare och handledare var mycket trevliga och kompetenta. Jag kände mig alltid välkommen att ställa frågor eller mejla och jag fick svar snabbt. Alla de jag har träffat upplevde jag som engagerade personer som tycker om sitt jobb.

Läst du i klassrum eller på distans, hur var det?

Jag läste flex – det vill säga distans och träffar i klassrum en gång i veckan. Jag rekommenderar den här formen för de som vill läsa språkkurser; jag har fått bättre förståelse för grammatiken och hade någon att prata engelska med. 

Vad tyckte du om Novo?

I början tyckte jag att det var svårt. Det man ska göra är att sätta sig och läsa alla instruktioner noggrant. Om du tänker studera vidare kommer vanan av att använda utbildningsplattform att vara en fördel. Möjligheten att kombinera studier och arbete är viktigt för mig och i Novo ser man deadlines och delmålen i god tid och det hjälper att planera sin tid. 

Vad gör du idag?

Jag jobbar och studerar på högskolan.

Kommer du läsa någon mer kurs eller utbildning på Hermods?

Det tror inte jag för att nu studerar jag redan på högskolan och ska fortsätta med det. 

Skulle du rekommendera Hermods till andra som ska studera?

Ja, absolut. Jag tycker att jag har fått de kunskaper jag behövde för högskolestudier. Det jag vill understryka att vad gäller distansformer så krävs det god disciplin och motivation – då kommer det gå jättebra!

Vad gör du när du inte studerar eller jobbar, har du några speciella fritidsintressen?

I nuläget har jag inte så mycket fritid för att mina studier är tidskrävande. Helst träffar jag mina vänner när jag är ledig. Annars gillar jag att resa och se nya kulturer när jag har semester. Om jag är hemma så läser jag gärna en bra faktabok.