Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Athra Al-Maleh

Fembarnsmamman lyckades studera tack vare distansutbildning på Hermods 

Namn: Athra Al-Maleh
Ålder: 37 år

Studerat: Barnskötare på distans

 

Athra valde att studera till barnskötare på distans 2017. Hon studerade samtidigt som hon hade en stor familj på fem barn att ta hand om. 2019 blev hon klar och fick arbete direkt efter utbildningen. 
Allt går om du tror på sig själv! Hermods distans upplägg och duktiga studie-och yrkesvägledare hjälpte mig verkligen att klara av utbildningen  


Athra är 37 år och arbetar idag som vikarierande barnskötare på förskolan Kastanjen i Stockholm. Tidigare i livet arbetade hon på äldrevården och McDonalds. När hon blev gravid med tvillingar för tio år sedan valde hon att fokusera på att vara hemma med barnen. 

- Efter ungefär tio år hemma med att ta hand om familjen kände jag att jag ville utbilda mig. Jag har alltid trivts runt barn så jag valde att studera till barnskötare på Hermods. Det var vänner som rekommenderade att Hermods var en bra skola, säger Athra. 

Fick jobb under praktiken

Under utbildningen hade Athra praktik på en förskola som heter kastanjen där hon nu arbetar. Hon berättar att direkt under praktiken kände hon att detta var rätt yrke för henne. Förskolan erbjöd henne sedan jobb redan innan praktikperioden var slut. 

Kan du berätta vad du fick lära dig under utbildningen och praktiken? 
- Vi fick bland annat lära oss om barns lärande och växande, skapande verksamhet och pedagogiskt arbete i förskola och skola. 

Hur var det att studera på distans? 
- För mig gick det bra då jag hade kontakt med lärare via webben och kunde göra examinationsuppgifter hemifrån. Jag var på plats några gånger i skolan när vi skulle skriva prov men annars skötte jag resten hemma. 

Hur klarade du av att studera och samtidigt ta hand om fem barn? 
- Det var en stor utmaning men jag klarade av mycket tack vare att jag kunde göra allt på distans. Sedan fick jag hjälp av min man samt mina föräldrar som ställde upp med att passa barnen när det verkligen behövdes. Jag hade också en väldigt bra studie – och yrkesvägledare som heter Annelie som hjälpte mig otroligt mycket att kombinera ihop utbildningen så att den anpassades efter min livssituation. 

Kan du rekommendera andra att studera på Hermods? 
- Ja det kan jag verkligen! Allt har fungerat väldigt bra och jag är tacksam att jag tagit examen och fått arbete. 

Läs mer om hur du utbildar dig till barnskötare här