Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Bahara Ekhwan

Bahara drömmer om universitetsstudier 

Namn: Bahara Ekhwan 
Ålder: 32 år.

 

Jag hade jättefin kontakt med lärarna. Det är ett effektivt upplägg på kurserna och jag studerade upp mina betyg under fem veckor nu i sommar.  

 

 

Bahara Ekhwan från Iran har bott i Sverige sedan 2004 och har arbetat som personlig assistent i tio år. Hon drömmer nu om att börja studera på universitet och har läst upp sina gymnasiebetyg på Hermods Komvux för att kunna bli antagen till olika högskolor och universitet. 

Hej Bahara, hur är läget?
- Det är bara bra tack!
 
Kan du berätta lite om dig själv?
- Jag heter Bahara och jag kommer ursprungligen från Iran. Jag är 32 år gammal och har bott i Sverige sedan 2004. Är utbildad undersköterska och har arbetat med detta i över tio år.
 
Varför började du studera på Komvux ? 
- Efter att ha arbetat som undersköterska i över tio år kände jag att det var dags att pröva något nytt. Jag behövde läsa upp några gymnasieämnen för att kunna ansöka in till högskola och universitet. 
 
Varför valde du Hermods?
- Min vän rekommenderade att studera på Hermods då hon var nöjd med lärarna och upplägget på kurser.
 
Hur var det att studera på distans? 
- Jag tänkte att det var ett perfekt tillfälle att kunna kombinera mitt jobb samtidigt som jag studerade. Det var första gången som jag studerat på distans och jag är mycket nöjd.
 
Var det något speciellt om du var extra nöjd med?
- Jag skulle vilja berömma Hermods skola på Hötorget. De var mycket hjälpsamma en gång när jag skulle hålla en muntlig presentation hemma via Skype och min dator slutade fungera. Då lätt de mig komma in till skolan och låna en dator där. 
 
Kan du rekommendera Hermods för andra? 
- Ja absolut, jag hade jättefin kontakt med lärarna. Det är ett effektivt upplägg på kurserna och jag studerade upp mina betyg under fem veckor nu i sommar.
 
Vad drömmer du om att studera?
- I framtiden ska jag studera statsvetenskap - internationella relationer. Har alltid varit intresserad av detta område så nu ska jag äntligen följa min dröm.