Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Cynara Isaksson

Fick jobb som Ekonomiassistent efter utbildning på Hermods

Namn: Cynara Isaksson
Ålder: 28 år
Studerat: Ekonomi - och redovisningsassistent på distans Stockholm

 

Cynara Isaksson kommer från Brasilien men flyttade till Sverige efter att ha träffat sin stora kärlek vid ett gym i Rio de Janeiro. Idag arbetar hon som ekonomiassistent och trivs med sitt liv i Sverige. 

Cynara Isaksson studerat ekonomi och redovisningsassistent på distans med HermodsFörutom de teoretiska kunskaperna inom ekonomi har jag blivit bättre på att planera och arbeta efter deadlines. Jag är mycket nöjd över min tid på Hermods.
 
 
 
För 10 år sedan kom en svensk kille in på ett gym i Rio de Janeiro där Cynara arbetade. De fick ögonkontakt, fjärilar i magen och resten är historia.

- Vi kunde inte varandras språk så vi hade svårt att prata med varandra men det var kärlek vid första ögonkastet, skrattar Cynara.

Idag är de gifta och bor tillsammans i Stockholm. Cynara studerade juridik i Brasilien men kunde inte validera betygen när hon flyttade till Sverige 2010. Cynara berättar att det var tufft i början när hon kom till Sverige. 

- Jag började plugga svenska och engelska och kämpade med det ett tag, men när man väl kommit in i det blev det gradvis lättare. Jag älskar att bo i Sverige så det var värt allt slit.

Har du några tips för att lära sig svenska?
- Jag lyssnade mycket på ljudböcker. Jag brukar alltid lyssna på vägen till och från jobbet för att utnyttja all ledig tid jag har för att lära mig mer. 


Blev intresserad av ekonomi 

Cynara började arbeta på Mekonomen där hon bland annat fick hantera enklare bitar för ekonomiavdelningen. Det var under denna tid hon fick upp intresset för ekonomi och ville utbilda sig vidare. Hon sökte till en komvuxutbildning inom ekonomi- och redovisning på Hermods och kom in. 

- Jag studerade på distans så jag kunde kombierna studierna med att jobba på Mekonomen. Jag trivdes mycket bra på Hermods då det var många uppgifter som var kopplade till verkliga jobbsituationer.
 
Vilka är de största skillnaderna på att studera i Sverige och i Brasilien?
- I Brasilien var det mer tung litteratur och teori. På Hermods var det mer fallstudier som var kopplade till verkliga livet. Jag tyckte det var väldigt bra då det man lär sig blir mer konkret och relevant.

Vad har du utvecklat under din tid på Hermods? 
- Förutom de teoretiska kunskaperna inom ekonomi har jag blivit bättre på att planera och arbeta efter deadlines. Jag är mycket nöjd med min utbildning och min tid på Hermods.

Har du några studietips? 
- Jag brukar använda mig av mindmaps där jag strukturerar upp olika ämnen för att komma ihåg olika delar bättre. Jag brukar också skriva egna frågeställningar så att jag kan förhöra mig själv på det som är svårt. 
 
Berätta om ditt jobb som du fick efter utbildningen?
- Jag fick jobb som ekonomiassistent på Humana där jag nu arbetar. Jag älskar mitt jobb där jag får arbeta med allt från redovisning, bokföring, kundfakturering och mycket annat.