Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Hugo Olsson

Drömmer om att starta egen restaurang i framtiden

Namn: Hugo Olsson
Ålder: 21 år
 

Hugo från Lund har ända sen han var liten älskat att stå i köket och laga mat. Nu är han snart klar med sin kockutbildning på Hermods och hans stora dröm är att i framtiden starta sin egen restaurang. 

Hugo Olsson studerade kockutbildning på Hermods

Min stora dröm är att i framtiden driva min egen restaurang. Men det krävs att man arbetar hårt och är målmedveten. Alla stora kockar har lagt ned många år för att nå ditt men man ska alltid drömma stort 

 

Hugo Olsson är en glad och motiverad kille som är uppväxt i Lund. Matlagning har varit en stor del av hans liv då Hugo som barn mer än ofta stod i köket tillsammans med sin pappa och fick lära sig att laga olika maträtter.

- Redan som liten grabb fick jag vara med i köket och lära mig allt från att hacka lök till att göra såser. Jag är uppväxt med att äta god mat så intresset kom naturligt sen när jag blev äldre, berättar Hugo. 

Under gymnasiet läste Hugo IT men kände direkt efteråt att detta inte var en bransch för honom. Under en tid efter gymnasiet arbetade han på bland annat förskolor och provade att läsa kurser på universitetet innan han hittade Hermods kockutbildning i Malmö. 

- Jag kände att jag måste följa min stora passion för matlagning och som tur var hittade jag Hermods kockutbildning i Malmö. Utbildningen är under ett år och vi har 30 veckors praktik.
 
Hur är det att studera på Hermods?
- Jag trivs väldigt bra! Det är annorlunda från gymnasiet då vi är en liten klass samt att det är mycket praktik. Rent teoretiskt får vi lära oss bland annat om olika råvaror, hygien och hur restaurang branschen ser ut överlag. Vi har bra lärare som ger oss mycket frihet att testa olika projekt inom matlagning.
 

Gör praktik på Restaurang Sture i Malmö

Hugo är snart klar med sin utbildning på Hermods och gör just nu sin avslutande praktik på Restaurang Sture i Malmö. Restaurangen Sture är en fin dining restaurang där fokus ligger på en högklassig restaurangupplevelse samt en fin och genomtänkt meny. Hugo har gjort ett starkt intryck under sin praktik och jobbmöjligheterna ser god ut efter att han avslutat sin utbildning. 
 
- Det är så kul att få göra praktik på en sådan fin och populär restaurang. Jag känner mig verkligen som en i teamet och köksmästaren som är min handledare är väldigt bra. Det finns stora möjligheter att jag får jobb här när jag är klar med studierna, säger Hugo glatt.
 
Vad tycker du är roligast med kockyrket hittills?
- Jag gillar allt faktiskt men just nu tycker jag lite extra om att dekorera upplägget på tallriken innan man serverar. Det är kul att få vara kreativ och jag gillar att hitta detaljer som gör att maträtten ser extra fin ut.
 
Avslutningsvis, vad tror du det krävs för att bli en bra kock?
- Jag tror man måste ha en karaktär av att arbeta hårt. Att jobba som kock är ett fysiskt tufft yrke och har du inte den passionen kommer du inte klara tempot. Mitt bästa råd till andra som vill utbilda sig till kock är att vara motiverad och att du går in för att göra ditt absolut bästa varje dag, då kommer du långt, avslutar Hugo med att säga. 
 
Läs mer om vår kockutbildning här