Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Inga-Lill Larsson

Inga-Lill fick jobb efter praktiken

Namn: Inga-Lill Larsson 
Ålder: 57 år
Studerat: Akutsjukvård distansutbildning 17 veckor i Avesta

 

 Jag kan varmt rekommendera andra att studera distansutbildningar och framförallt på Hermods. Jag stortrivdes med min utbildning. 

 

 

Inga-Lill Larsson från Avesta brinner starkt för vården och har gått en distansutbildning hos oss på Hermods som heter akutsjukvård. Utbildningen var på 17 veckor och Inga -Lill njöt av sina studietid.

57-åriga Inga-Lill är uppväxt hela sitt liv i den lilla staden Avesta i Dalarnas län. Hon är gift, bor i villa, har barn och barnbarn. Inga-Lill har arbetat stora delar av livet med personlig assistans och inom hemtjänsten. Hennes stora intressen är att pyssla i trädgården och att resa där Karibien är favoritresmålet. 

Ville testa en ny inriktning inom vården

Efter många år inom hemtjänsten kände Inga-Lill att hon ville testa något nytt inom vården och intresset för akutsjukvården växte fram mer och mer. Hon blev rekommenderad av vänner om att studerat på Hermods.  

-    Jag tog tjänstledig och började en akutsjukvårdsutbildning på distans vid Hermods.  Utbildningen var på 17 veckor och jag hade en rolig och lärorik tid.

Under utbildningen hade hon praktik i sex veckor på stroke och ortoped avdelningen vid akutsjukvården i Avesta.  

-     Jag fick arbeta med allt från rehabilitering till omvårdnad av skador för patienterna. 

Fick jobb via praktiken

Efter utbildningen fick Inga-Lill timanställning på akutsjukvården på den avdelningen som hon hade praktik på.  

-    Jag arbetade där i ett år men sedan hade de inte resurser nog för att jag skulle kunna fortsätta ytterligare. Avesta är en liten stad så det är inte jätte mycket sådana här tjänster som ligger ute, berättar Inga-Lill.

Hon fortsätter med att berätta att utbildningen på Hermods gav henne mycket bra kunskaper och ett ännu djupare intresse för sjukvården. Idag arbetar Inga-Lill på ett boende för dementa.

-    Jag tycker det är viktigt att vi tar hand om de äldre. De är ju de som byggt upp allt för oss och vår generation. Även om det inte är inom det område jag utbildade mig till så trivs jag bra här och har kunnat använda de kunskaperna jag lärt mig från utbildningen. 

Trivdes med distansutbildning

När det gäller att studera på distans tycker Inga-Lill att det fungerar bra. 

-    Läroplattformen Novo är mycket bra och lärarna finns tillgängliga om man behöver hjälp.  
Hon avslutar med att berätta att hon tycker att distansutbildningar är ett effektivt sätt att studera på samtidigt som det är bra kvalitét på utbildningen. 

-    Jag kan varmt rekommendera andra att studera distansutbildningar och framförallt på Hermods. Jag stortrivdes med min utbildning, säger Inga-Lill.