Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jonathan

Pluggar på Komvux för att bli behörig till universitet

Namn: Jonathan
Ålder: 20 år

Studerat: Gymnasiekurser på Hermods i Göteborg

 

Jonathan, från Göteborg, hoppade av gymnasiet på grund av att han blev sjukskriven under gymnasietiden. Nu studerar han på Komvux på Hermods för att fullgöra sin gymnasieexamen. 
 
 

Jag har fått mycket bättre disciplin sen jag började på Hermods


Jonathan är 20 år gammal och uppvuxen i Göteborg. Han ägnar stora delar av sin fritid åt musik, film och spel. Han spelar både gitarr och keyboard och lyssnar helst på "progg metal". Under gymnasietiden blev Jonathan sjukskriven och han fullgjorde därmed aldrig sin gymnasieexamen. Nu studerar han på Hermods Komvux för att slutföra sin examen.

- Jag läser Naturvetenskaplig inriktning på Hermods så det är många kurser inom fysik, biologi och matte. Jag har handledning en gång i veckan när jag åker in till skolan och får hjälp, resten sköter jag hemifrån då hela min kurs, lärare och klasskamrater finns i  den webbaserade lärplattformen Novo. 

Vad drömmer du om efter studierna? 
- Jag vill studera Apotekarprogrammet vid Göteborgs universitet. Jag har ett stort intresse för människor och även för läkemedel så jag skulle vilja arbete med det i framtiden. Det är mitt mål. 

Vad är det bästa med att studera på Hermods? 
- Jag gillar att studera på egen hand utan att vara beroende av klassrum så distansupplägget passar mig perfekt. Jag tycker också att handledningen på plats i skolan är givande. 

Hur har du utvecklats som person hittills under utbildningen?
- Jag har fått mycket bättre disciplin sedan jag började på Hermods. Jag gillar upplägget i lärplattformen Novo som gör att det är enkelt att hålla en bra struktur i sitt pluggande.
 
Tror du att det finns några fördomar mot att studera på Komvux?
- Många kanske tror att man är sämre för att man studerar upp betyg eller kompletterar en kurs. Men så är det ju självklart inte då det handlar om olika situationer man befunnits sig i under sin gymnasietid. Vissa kanske inte var tillräckligt motiverade eller hade andra problem som gjort att de måste komplettera på Komvux. När man är lite äldre har många nog lättare för att ta till sig kunskap så man får mer ut av studierna i denna åldern.