Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Marie Colovic

Valde Distans Plus för att läsa upp sin gymnasieexamen

Namn: Marie Colovic 
Ålder: 43 år

Studerat: Studerar Hermods Distans Plus i Stockholm 

 

Marie Colovic hoppade av gymnasiet när hon var sjutton år och började arbeta istället. Nu har hon 26 år senare satt sig ned vid skolbänken igen för slutföra sin gymnasieexamen
 
Jag skulle säga att jag har hittat mitt inre lugn sen jag började studera igen. Det är en skön känsla.

 
 
 
Marie Colovic är 43 år gammal och är född och uppväxt i Tumba utanför Stockholm. Under gymnasiet bestämde hon sig för att hoppa av sin utbildning eftersom hon inte var nöjd med skolan. Hon valde att börja arbeta istället och har de senaste 20 åren jobbat på elektronikföretaget Arrow Electronics.  

Varför valde du att börja studera igen?
- Jag och min man har planer på att flytta till Kroatien och då ger det bättre förutsättningar om jag ska studera vidare eller söka jobb om jag har en gymnasieexamen, berättar Marie.

Efter att Marie bestämt sig för att studera tog hon tjänstledigt från sitt jobb för att helt kunna fokusera på skolan. Det fanns många alternativ på komvuxutbildningar men valet föll på Hermods Distans Plus i Stockholm. Hon har läst upp ämnen som bland annat engelska och svenska och ska läsa upp ytterligare ett antal kurser innan hon kan ta ut sin examen som beräknas vara till sommaren 2019. 
 
- Jag fick ett bra intryck av Hermods när jag läste på om skolan. Jag ville studera på distans och samtidigt ha möjligheten att kunna träffa en lärare fysiskt på plats. Så jag valde Hermods Distans Plus i Stockholm där den möjligheten finns.
 
Hur var det att vara tillbaka vid skolbänken igen?
- Det kändes lite konstigt måste jag säga och det var tuff i början, men nu har jag kommit in det. Jag tycker det är så kul att vara tillbaka vid skolbänken igen. Jag hade helt glömt bort hur kul det är att studera, skrattar Marie. 
 
Vad är det bästa med att studera på Hermods?
- Det bästa är flexibiliteten. Jag kan bestämma mitt schema hur jag vill och har samtidigt tillgång att träffa en handledare som är fysiskt på plats om jag behöver hjälp. Handledarna är mycket bra och kunniga dessutom. Jag rekommenderar verkligen de som vill studera upp sina betyg att gå på Hermods.

Har du utvecklats som person sen du började studera?
- Jag skulle säga att jag har hittat mitt inre lugn sen jag började studera igen. Det är en skön känsla, avslutar Marie.