Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Nora

Arbetar hårt för att nå sin dröm

Namn: Nora
Ålder: 28 år

Studerat: Hermods distans Landskrona

 

Nora behövde studera in ämnen på Komvux för att kunna ansöka till juristprogrammet vid Lunds universitet. Efter hårt arbete har hon nu påbörjat resan mot sin dröm om att bli åklagare.


Hermods har gett mig verktygen som jag behövde för att nå mitt mål 

28-åriga Nora är en ambitiös tjej från Landskrona. Efter studenten visste hon redan vilket yrke hon ville jobba med. Men när hon skulle söka in till Högskolan stötte hon på patrull då hon inte fick tillgodoräkna sig alla sina betyg. Det blev svårt att reda upp problemet då gymnasieskolan inte längre fanns kvar.

- Jag gick på en gymnasieskola i Landskrona. Efter studenten visade det sig att jag inte fick tillgodoräkna mig alla mina betyg på grund av ett administrativt fel skolan gjort. 
 
 

Drömmer om att bli åklagare

Nora var fast besluten att inte ge upp sin dröm utan började leta efter vägar som kunde ta henne framåt. Hon kom i kontakt med Hermods Komvux och bestämde sig för att börja studera där för att bli högskolebehörig. Hon läste in hela 15 ämnen på distans på relativt kort tid.

Hur fungerade det att studera på distans?
- Jag tycker det var ett bra upplägg på kurserna i lärplattformen Novo. I plattformen får man en bra plan där man enkelt ser vad som skall göras.

Hur har Hermods hjälpt dig?
- Hermods har gett mig verktygen som jag behövde för att nå mitt mål. Jag hade en fantastisk kontaktperson på Hermods som heter Anders Eklundh. Han hjälpte mig och svarade på alla frågor om olika kurser. 

Nora fick efter sina studier på Hermods fina betyg och kom sedan in på Juristprogrammet vid Lunds universitet, vilket var hennes stora mål. Nora är en driven och ambitiös tjej som kombinerar sina studier med att arbeta 75% med kundservice hos en belysningsleverantör. Två dagar i veckan arbetar hon också på Stiftelsen Läxhjälpen där hon hjälper elever som behöver extra stöd med sina studier. 
 
Varför vill du bli åklagare?
- Jag har alltid tyckt det varit viktigt med etik och moral. Jag tycker att rätt ska vara rätt och jag tycker det finns för mycket orättvisor i vårt samhälle. Det vill jag förändra eller åtminstone påverka. Därför vill jag arbeta som åklagare.  

Har du några tips de till de som har ambitiösa drömmar? 
- Många ger upp lite för lätt i livet. Vill man något behöver man kämpa för det och vara beredd på att misslyckas lite på vägen. Att misslyckas är något bra, det finns nog inget man lär sig så mycket av som av att misslyckas - bara man är stark nog att se det så. Sedan finns det en grundregel man ska följa och de är att aldrig ljuga för sig själv utan vara ärlig i allt. Man behöver även ha ett tydligt och specifikt mål, som man sedan bryter ner i delmål. Andra tips för att hinna med allt i livet är att ha bra rutiner särskilt om vill kombinera studier med jobb. Gå upp tidigt på morgonen, undvik sociala medier när du pluggar, se till att få mycket sömn och ät nyttig mat - då orkar du mer.