Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Paula Malmros

Kom in på sin drömutbildning

Namn: Paula Malmros
Ålder: 22 år
 

Paula ville länge utbilda sig inom bageri och konditori. Tillslut kom hon in på Hermods bageri - och konditoriutbildning i Malmö, vilket hon är väldigt glad över.
 

Jag vill bli konditor för att jag tycker att det är oerhört roligt att dekorera och baka tårtor och bakelser. Jag tycker det är kul att få vara kreativ. 


 

Berätta kort om vem du är och var du kommer ifrån?
Jag kommer från Malmö och har bott där i hela mitt liv. Jag tog studenten 2014 på samhälle/beteendevetenskapliga programmet. Därefter åkte jag till Berlin och läste tyska i två månader. Efter det jobbade jag som butikssäljare på Gateau i ett halvår. Har sedan tillbringat ett år i Schweiz som au pair. Efter det försökte jag komma in på bageri-och konditoriutbildningar i olika städer men blev nekad. Då fick jag jobba ett halvår på förskola i väntan på att bli antagen och sen lyckades jag äntligen att bli antagen till Hermods i Malmö. 

Fritidsintressen? 
Jag gillar att träna. 
 
Hur kom det sig att du valde att läsa på Hermods bageri- och konditoriutbildning?
När jag insåg att jag ville bli konditor/bagare så googlade jag och hittade Hermods. De hade utbildningen i Malmö som passade bra för mig. 
 
Hur är det att studera på Hermods? 
Utbildningen är väldigt anpassat efter en själv. Man går efter vad jag behöver öva på och förbättra. 
 
Hur är lärarna?
Jag tycker att lärarna är bra och du får den hjälp som behövs. 
 
Varför vill du bli konditor/bagare?
Jag vill bli konditor för att jag tycker att det är oerhört roligt att dekorera och baka tårtor och bakelser. Jag tycker det är kul att få vara kreativ. 
 
Vad är det roligaste med yrket?
Att få dekorera tårtor och andra bakelser.
 
Var har du praktik och hur är den?
Min första praktik har jag på Konditori Katarina i Limhamn och jag trivs väldigt bra. 
 
Vem passar att bli bagare?
Man måste vara kreativ, vara en problemlösare och ha tålamod.
 
Läs mer om utbildningen här