Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Stina Tahiri

Drömmer om att arbeta på sjukhus

Namn: Stina Tahiri
Ålder: 37 år
 

Stina Tahiri flyttade år 2001 till Sverige från Tyskland. Hon har arbetet cirka tio år inom vården, främst på äldreboende. Nu är hon snart färdigutbildad undersköterska inom sjukvård efter en yrkesutbildning på Hermods. 

Jag kan rekommendera alla att studera på Hermods. Är nöjd med allt inom utbildningen med upplägg och kontakten med handledarna. De är underbara på Hermods 

År 2001 flyttade 37-åriga Stina Tahiri från München i Tyskland till Sverige. Efter att ha bott i Lidköping ett tag flyttade hon till Varberg på grund av kärleken. Hon har arbetat tio år inom vården men kände att hon ville in på en nya inriktning. Valet föll tillslut på Hermods yrkesutbildning – undersköterska med inriktning sjukvård i Varberg. När Stina inte studerar umgås hon mycket med sin familj och tränar Thai-boxning. 
 
- Jag arbetar inom hemvården just nu medan jag studerar på Hermods, säger Stina. 
 
Hur går det att kombinera studierna med att arbete?
- Det fungerar så länge man har en stark vilja. Att även när det känns mycket får du bita ihop och tänka vilket resultat du når när du är klar.
 
Berätta lite om utbildningen?
- Det är mycket teori bland annat inom medicin, psykologi och akutsjukvård. Sen har jag haft praktik där jag var på medicinavdelning på sjukhuset i Varberg. Där lärde jag mig väldigt mycket och fick prova på många olika saker. Jag är mycket nöjd med min tid på Hermods. Jag ger mina största rekommendationer .
 
Vad har du för framtidsdröm?
Jag trivs att arbeta med människor och vill gärna arbeta som undersköterska på ett sjukhus. Jag är snart klar med min utbildning efter snart 1-års studier så då hoppas jag att drömmen slår in. 

Läs mer om utbildningen här