Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Gör skillnad i människors liv - plugga vård och omsorg!

Vårdutbildningar i Stockholm

Vårdbranschen behöver dig!

Vill du bli eftertraktad i en bransch med stort behov av behörig personal? Är din dröm att jobba med människor? Då ska du läsa en gymnasial vård- och omsorgsutbildning och utbilda dig till undersköterska eller vårdbiträde på Hermods.

Ansökan

Du ansöker till Hermods vuxenutbildning via din hemkommun. När du söker på kommunens hemsida börja med att välja Hermods som skola och om du vill kan du även välja kategorin vård och omsorg.

Distans eller klassrum?

Du kan välja att läsa på distans eller i klassrum. Vi har fina utbildningslokaler på Bangårdsgatan 11-13, Södermalm. Det är nära till kommunikation med tunnelbana, pendeltåg eller buss.

  • Tunnelbana grön linje till Medborgarplatsen
  • Tunnelbana röd linje till Mariatorget
  • Pendeltåg till Södra station uppgång Swedenborgsgatan
  • Buss 66 samt 57 som stannar utanför vår utbildningslokal

Vill du ha hjälp med din ansökan? Delta på Öppet hus!

Träffa oss på våra öppna hus! Vi hjälper dig med din ansökan och svarar på dina frågor om våra utbildningar eller din ansökan. Inför sista ansökningsdag erbjuder vi digitala öppna hus via Zoom men även möjlighet att komma till skolan.

Välkommen på vårt öppna hus 27/5 på följande klockslag:

  • Torsdag 27/5 kl 13.00 (digitalt via Zoom)
  • Torsdag 27/5 kl 16.00-17.00 (på plats på Bangårdsgången 11)

Anmäl dig här eller via QR-koden nedan.

Läs mer om våra utbildningar och inriktningar i Stockholm

Klicka dig vidare för att läsa mer om våra vårdutbildningar; undersköterska och vårdbiträde. Välj din hemkommun (där du är folkbokförd) för mer specifik information om vad som gäller där.

Undersköterska

Som undersköterska kan du arbeta inom sjukvården, äldreomsorgen, psykiatrin eller inom funktionsnedsättningsområdet. Läs mer om vår utbildning till undersköterska.

Vårdbiträde

Arbeta tillsammans med undersköterska och övrig vårdpersonal. Efter utbildningen kan du arbeta inom olika områden. Läs mer om vår utbildning till vårdbiträde.

Plugga vård i Stockholm

På Hermods i Stockholm kan du läsa en vårdutbildning på distans eller i klassrum. Vi har engagerade lärare och stöd för dina behov! Läs mer om vår skola här.