Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Yrkesutbildning - ett steg närmare arbetsmarknaden

Yrkesutbildning

Gymnasial yrkesutbildning, eller yrkesutbildning på komvux, är till för dig som vill omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens. Utbildningen är på gymnasial nivå och motsvarar svensk gymnasieskola. I princip innebär det att du läser yrkeskurserna på en yrkesutbildning för vuxna.

Hos Hermods kan du välja mellan flera yrkesutbildningar inom olika områden. Hermods utgår från arbetsmarknadens behov och krav när vi utformar våra yrkesutbildningar. Innehållet i våra yrkesutbildningar följer också Skolverkets riktlinjer och kursplaner. 

Yrkesutbildning på distans

Hermods erbjuder även fler av våra yrkesutbildningar på distans. Det betyder att i din distansutbildning läser en del av kurserna i vår lärplattform Novo och att du genomför vissa kurser ute på en arbetsplats på det vi kallar för apl, eller arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att du spenderar en del av din utbildning på en arbetsplats där du får lära dig yrket på plats.

Alla våra yrkesutbildningar innehåller minst 15 % apl. Din studietid kan även innebära att du genomför delar av en kurs på en arbetsplats och att övriga delar gör du via Novo genom att genomför uppdrag och sedan skicka in dem till din webblärare som rättar och ger feedback på det jobb du gjort. Hermods har ett tätt samarbete med de olika företag som ställer upp och tar emot apl-elever och det innebär att din handledare på apl-platsen har kontakt med din lärare och de kan på så sätt se till så att du gör de uppgifter som krävs enligt kursplanen. Att läsa en yrkesutbildning som vuxen gör att du kan fokusera på de yrkesspecifika kunskaperna och på så sätt få en snabbare väg till anställning. Du får även en viktig möjlighet att knyta kontakter och det är många som blir erbjudna jobb på den arbetsplats där de genomfört sin apl.

I vissa kommuner erbjuder vi även möjligheten att välja om du vill studera i klassrum eller på distans. Stockholm är ett sådant exempel. Att läsa en yrkesutbildning på komvux Stockholm ger dig möjlighet att studera i våra fina klassrum med klasskamrater och lärare som du träffar på regelbunden basis eller att läsa på distans och då ha kontakt med dina lärare via Novo och komma in för obligatoriska moment som måste göras på skolan.

Oavsett vilken kommun du bor och vill studera i så gäller det att du måste ansöka via vuxenutbildningen i din hemkommun. Du kan följa vår enkla guide för att göra din (komvux)ansökan.

Så här nöjda är Hermods elever

Här kan du, från och med 10 februari 2021, ta del av hela Hermods kvalitetsrapport för 2020.

 

Vård och omsorg

Är du intresserad av vård, omsorg, medicin, etik eller liknande frågor? Arbetar du, eller har du arbetat, inom vården och vill lära dig mer? Läs till undersköterska hos Hermods!

Barn och fritid

Vill du arbeta med människor? Är du intresserad av att stödja, assistera och vägleda barn, unga och vuxna? Då ska du läsa vår yrkesutbildning inom barn och fritid!

Bygg och måleri

Är din dröm att jobba inom bygg, måleri och anläggning? Då ska du läsa någon av våra gymnasiala yrkesutbildningar eller lärlingsutbildningar inom bygg och måleri!

Affärsutveckling och ledarskap

Drivs du av en idé och en vilja av att leda andra? Drömmer du om att starta och driva eget företag? Hermods yrkesutbildningar inom affärsutveckling och ledarskap kan hjälpa dig att nå ditt mål.

Butik, administration och personal

Är du serviceminded och vill jobba med människor? Brinner du för frågor som berör personal och verksamhet? Bli en specialist! Vi har flera kurser inom området.

Data, IT och teknik

Är kodning och programmering dina stora intressen? Vi har många spännande kurser och utbildningar exempel inom webbutveckling, programmering och näthandel.

Ekonomi

Är du en fena på siffror? Noggrann och stresstålig? Vi har flera olika kurser och utbildningar inom ekonomi som ger dig mycket goda kunskaper inom ämnet.

Hotell och turism

Gillar du att träffa människor och vara ansiktet utåt? Brinner du för att ge service? Då är Hermods gymnasiala yrkesutbildningar inom Hotell, turism och konferens något för dig.

Inköp och logistik

Inköp och logistik är viktiga funktioner i många företag. Vill du vara den som sköter köp- och materialflöden? Bli spindeln i nätet genom att läsa en kurs eller utbildning inom inköp och logistik.

Jobbtorg yrke

Via Jobbtorg yrke får du som är arbetslös hjälp att komma ut i arbetslivet genom utbildning på Hermods. Vi kan erbjuda många olika kurser och utbildningar till dig som bor i Stockholm!

Marknadsföring och försäljning

Vill du jobba med reklam, design eller bli en vass försäljare? Läs en kurs eller utbildning inom marknadsföring och försäljning och var ansiktet utåt på ditt företag!

E-böcker

Du vet väl att du kan köpa din kurslitteratur som e-böcker? Miljövänligt, effektivt och direkt tillgång!