Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Våra elever berättar

Våra SFI-elever berättar

98% av våra elever är nöjda med sin kurser eller utbildning och kan rekommendera Hermods till sina vänner och bekanta. Hittills har över fem miljoner utbildats på Hermods och vi har idag cirka 60 000 elever per år.


Lennart Peters

Lennart Peters kom till Sverige för cirka sex månader sedan, han är ursprungligen från Tyskland och har bott i där hela sitt liv. Anledningen till varför han kom till just Sverige var för att han träffade den stora kärleken.

Läs hela intervjun här


Andresa Costa

Andresa från Brasilien flyttade till Sverige efter att hon träffade sin nuvarande man. Hon har läst ungefär en månad på Hermods SFI och lär sig mer och mer svenska för varje dag. 

Läs hela intervjun här
 


Usman Afzal 

Usman från Pakistan flyttade till Sverige på grund av kärleken. Han jobbar nu på Pressbyrån samtidigt som han studera SFI på Hermods. 

Läs hela intervjun här

 


Issam Shaheen 

 "Jag tror det är viktigast att man trivs i och utanför skolan. Att försöka trivas är väldigt viktigt när man är ny i ett samhälle."


Läs hela intervjun här

 


Abu Haneef

Abu Haneef är 26 år och uppvuxen i Bangladesh. Han kom till Sverige i mitten av april förra året. I Bangladesh arbetade han som allmänläkare. Kärleken fick honom att lämna sitt hemland och komma till Sverige.

Läs hela intervjun här
 


Baraa Jarbu

Baraa Jarbu kunde ingen svenska när hon började på Hermods i Uppsala. Men på tre månader klarade hon både SFI C och D- kursen. 

Läs hela intervjun här

 


Mehran Rasouli

Efter 20 års kamp för ett liv i säkerhet fick Mehran och hans familj till slut stanna i Sverige. Idag bor han i Uppsala och njuter av livet. Han studerar nu SFI på Hermods och trivs mycket bra.

Läs hela intervjun här
 


Farzaneh Azizi

- Om man vill så kan man få hjälp av lärare hela tiden och få snabba svar. På Hermods blir man aldrig stressad, utan du väljer själv upplägget och anpassar efter dig själv. 

Läs hela intervjun här

 


Khatia Chikhladze

När man är nyanländ i ett annat land, behöver man mycket värme och stöd för att inte tappa hopp. Hermods var de första som visade till mig att jag var välkommen i Sverige. Jag kände att alla på Hermods trodde på mig och det betydde mycket. Jag kommer alltid att vara tacksam till alla som jobbar där för deras respekt, värme och vänlighet. 

Läs hela intervjun här


Montaser Alhaj

-  Jag trivs bra att bo i Sverige. Mina framtidsplaner är att fortsätta att jobba på min svenska som blir bättre för varje dag och jag är glad över att ha en sådan bra SFI-lärare som hjälper mig mycket.

Läs hela intervjun här
 


Aroa Montes Cañizares

- Jag brukar säga till vänner som behöver förbättra sin svenska att de borde läsa SFI på Hermods.

Läs hela intervjun här

 


Husam Stita

- Jag var blyg och vågade inte prata. När jag lärde mig svenska blev jag mig själv igen.

Läs hela intervjun här

 


Ayham Stita

- Jag hade en fantastisk lärare i engelska på Hermods. Tanja hette hon och var väldigt pedagogisk i sitt arbetssätt. 

Läs hela intervjun här

 

Nishat - från SFI till riksdagen


Från SFI till Riksdagen - Nishats story

I höstas var Nishat i riksdagen och berättade om hur lärarna har inspirerat henne och lyckan över att idag vara en del av det svenska samhället. Här kan du läsa hela artikeln.

Se filmen där Nishat talar i riksdagen
 


Athina Pliakau

- Allt har varit fantastiskt! Som vuxen när du vill börja ett nytt liv i Sverige så var min tid på Hermods mycket lärorik och på detta sätt integrerades jag i samhället.

Läs hela intervjun här
 


Tatiana Leushina

- Lärarna på Hermods är hjälpsamma och som elev kan du fråga vad som helst. Man kan fråga saker som inte har med lektionerna att göra utan frågor kring hur man gör saker i Sverige.

Läs hela intervjun här


Hasna Tamas

- Jag tycker vi känns som en stor familj. Jag umgås mycket med mina klasskamrater även på fritiden.

Läs hela intervjun här

 


Fahmi Alshaaer

- Jag har haft mycket kontakt med min lärare och har kunnat fråga henne mycket. Hon har alltid tid för mig och jag kan prata med henne om olika saker som jag undrar över.

Läs hela intervjun härSinor Ahmedi

- Jag trivs med allt här på Hermods. Alla i klassen är trevliga och jag har fått två bra klasskompisar som jag umgås mycket med. Vi hjälper varandra en hel del med studierna.

Läs hela intervjun här


Erika Maria Giusti Angulo

En dag bestämde sig Erika Maria Giusti Angulo för att hon ville se mer av världen. Hon kände att hon inte utvecklades på sin dåvarande arbetsplats hemma i Mexiko och bilden hon hade av Europa lockade.

Läs hela intervjun här
 


Kaban Hussein

Kaban Hussein kom till Sverige en kylslagen torsdag i februari 2009. Hon insåg snabbt att hon hade för tunna kläder med sig till sitt nya land, där hon planerade att stanna i två år. Vädret var dock bara en av många stora skillnader mellan Sverige och den irakiska delen av Kurdistan där hon är uppvuxen.

Läs hela intervjun här


Timothy Wakeham

Timothy Wakeham har valt att bosätta sig 1 300 mil från sin hemstad Newcastle i Australien. Nytt land, nytt språk och ny kultur. Flyttlasset till Stockholm gick i juni 2013 och för Tim, som han helst kallas, har livet förändrats på många sätt.

Läs hela intervjun här


Mohammad Hamid Khudaidad

Om man kan analysera en dikt betyder det att man har lärt sig hjärta av ett språk. Jag har försökt skriva en dikt på svenska som berättar om mina känslor från när jag började lära mig svenska tills nu.

Läs hela intervjun här
 


Leila Behri 

- Jag trodde inte att jag skulle trivas här. Leila Behri har studerat på Hermods i MalmöJag visste ganska lite om Sverige, jag flyttade hit för att min man redan bodde här. Folk hade berättat för mig att det var ett bra land och nu vet jag att de hade rätt. 

Läs hela intervjun här