Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Saskia Stünkel

Fick jobb efter att studerat SFI i tre månader 


Namn: Saskia Stünkel
Ålder: 26 år
Har studerat: Hermods SFI Alvik


Saskia Stünkel flyttade till Sverige från Tyskland för sju månader sedan med sin pojkvän. Efter att endast ha läst svenska på SFI i tre månader fick hon jobb. Nu kombinerar hon arbete med att fortsätta att läsa SFI på Hermods. 
Det bästa med Hermods är flexibiliteten och alla möjligheter som finns. Jag kan välja om jag vill läsa SFI på morgonen eller kvällen vilket gör att jag kan kombinera jobbet med att studera svenska


 

Saskia är 26 år gammal och är uppväxt i München i Tyskland. Efter att ha studerat Inredningsingenjör på universitet i fyra år bestämde sig hon och hennes sambo för att de ville testa att bo i ett annat land i Europa. 
 
- Både jag och min sambo ville testa att bo utomlands och eftersom min pojkväns företag har sitt huvudkontor i Stockholm valde vi att flytta dit, säger Saskia Stünkel. 
 
 I april 2019 började Saskia läsa SFI på Hermods i Alvik och efter tre månader fick hon dessutom jobb.
 
- Jag har jobb sedan juni tack vare att jag lärt mig svenska på SFI. Jag arbetar med kundtjänst på ett företag. Mitt mål är att arbeta som inredningsingenjör som jag är utbildad inom men det är bra att ha ett jobb så länge medan jag lär mig svenska.

Saskia berättar att hon trivs i Sverige och Stockholm är en fin stad att bo i. Hon och hennes pojkvän tycker om att resa och har besökt mycket av södra Sverige. Utöver skolan och jobb består Saskias fritid av bland annat träning och målning.  
 
Hur är det att studera på Hermods? 
- Lärarna är väldigt hjälpsamma och sympatiska. Jag tycker också om Novo som är Hermods utbildningsplattform där det finns mycket bra uppgifter att studera om du vill göra det hemifrån. Sedan får vi också göra studiebesök till exempelvis skansen vilket är kul och lärorikt.  

Vad är det bästa med att studera på Hermods?
- Det bästa är att flexibiliteten och alla möjligheter som finns. Jag kan välja om jag vill läsa SFI på morgonen eller kvällen vilket gör att jag kan kombinera jobbet med att studera svenska. 

Har du några tips till den som är ny i Sverige hur man ska lära sig svenska?
- Jag tycker jag verkligen man ska ta chansen att läsa SFI. Det är både gratis och du får möjligheten att lära dig svenska från grunden. Sedan måste du verkligen ta dig tiden, jag går på lektioner varje dag och har redan efter sju månader lärt mig att prata väldigt mycket svenska.