Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Sfi ansökan - Så här ansöker du

Så här ansöker du till sfi på Hermods om du bor i Sverige

För att ansöka till sfi börjar du med att besöka hemsidan för din kommun för att ta reda på var du anmäler dig till SFI. Det kan vara via antingen via vuxenutbildningen eller sfi-centrum i din kommun. Hemsidans adress är ofta kommunens namn. Sök på ordet sfi på kommunens hemsida. Här hittar du en lista på Sveriges kommuner.

Om det är första gången du ska ansöka till sfi behöver du ta med ett personbevis från Skatteverket. Ta även med din legitimation (pass, id-kort eller körkort). Hos Skatteverket beställer du personbevis. Länk till Skatteverket.

I samband med din sfi ansökan måste du först besöka kommunkontoret personligen för att göra ett test i svenska. Efter det får du veta vilken studieväg och kurs du ska börja med. Här är en steg-för-steg-guide till hur du ansöker.

Efter att din sfi ansökan är godkänd kan du börja studera Hermods sfi-kurser. Du kan läsa både sfi i klassrum och sfi på distans om du bor i Sverige där du kan mixa och blanda efter dina behov och önskemål.

Var finns Hermods sfi?

Här är kommunerna där du kan studera sfi hos Hermods:

 

Urvalskriterier för att studera sfi 

  • Du är bosatt lagligt i Sverige. Det innebär att du är registrerad i Skatteverket (Swedish tax agency) och har ett giltigt personnummer (personal number).
  • Du är över 16 år gammal.
  • Du saknar grundläggande kunskaper i svenska språket som utbildningen syftar till att ge.

Så här ansöker du till sfi på Hermods om du bor utanför Sverige

Det finns ingen sfi registrering för dig som bor utanför Sverige. Istället köper du kurserna online i vår webbshop. Du studerar kurserna på egen hand via vår lärplattform Novo. Våra sfi onlinekurser baseras på kurserna vi bedriver i klassrum och är förberedande kurser inför att flytta till Sverige. Notera att du inte får ett slutbetyg när du läser våra onlinekurser utanför Sverige. De innehåller dock prov för självrättning för att kontrollera din nuvarande språkfärdighet i svenska.

Vi erbjuder tre språkkurser i svenska:

Behöver du hjälp?

Kontakta Hermods direkt så guida vi dig genom processen för din sfi ansökan och besvarar alla frågor du kan tänkas ha.