Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Aroa Montes Cañizares

Jag studerade SFI i ett år på Hermods och jag hade en mycket lärorik tid! 

 


Namn: Aroa Montes Cañizares 
Läser: Läst SFI på Hermods i Göteborg
Ålder: 38 år


 

Jag brukar säga till vänner som behöver förbättra sin svenska att de borde läsa SFI på Hermods.

 

Aroa Montes Cañizares är från Madrid i Spanien och flyttade till Sverige för fyra år sedan efter att hon träffat sin nuvarande man här. Hon arbetar som undersköterska och har läst SFI på Hermods. Vi på Hermods fick en kortare pratstund med henne.

Hej Aroa, hur står det till med dig?

- Det är bara bra tack! Jag är ledig idag så det är skönt. Jag arbetar annars som undersköterska på ett äldreboende i Göteborg.
 

Hur trivs du på jobbet?

- Jag trivs mycket bra. Jag tycker om att arbeta med äldre människor och hjälpa dem. Det är viktigt att vi tar hand om de äldre. Jag har arbetat som undersköterska i över 15 år i Spanien så jag har mycket rutin.

 

Beskriv dig som person?

- Jag är en 38 – årig person från Spanien som är glad och positiv. Jag är en pratglad människa som nästan aldrig är tyst. Gillar verkligen att vara social och träffa nya människor.

 

Du läste SFI hos oss på Hermods, berätta hur det var?

- Jag studerade SFI i ungefär ett år på Hermods och jag hade en mycket lärorik tid där. Jag fick en jättebra sammanhållning med gruppen och jag har kontakt med vissa fortfarande idag.

 

Vad var det bästa med att studera på Hermods?

- Det bästa var att det kändes som att lärarna verkligen brydde sig om oss alla i gruppen. Ingen exkluderades utan alla var involverade. Det var fint tycker jag! Sedan var det väldigt kul med folk från olika kulturer. Man lär sig alltid något nytt av människor från olika delar av världen.

 

Kan du rekommendera att studera SFI för andra?

- Självklart kan jag det! Jag brukar säga till exempelvis vänner som behöver förbättra sin svenska att de borde läsa SFI på Hermods.

 

Vilka är dina bästa tips för att lära sig svenska bäst?

- Förutom att gå på lektioner skulle jag säga att det bästa är att ha praktik. Jag hade språkpraktik via Hermods och det ledde till att jag fick en heltidstjänst som undersköterska efteråt. Där lärde jag mig massor!

 

Tack Aroa för pratstunden.

- Inga problem. Bara roligt att prata med er på Hermods. Ha det fint!